Palyaço Köfte

Malzemeler

1 adet köfte 
1 yumurta
10-15 adet taze fasulye 
2 adet zeytin dilimi
1 cherry domates 
1 yemek kaşığı mısır tanesi
1 tatlı kaşığı domates sosu

Hazırlanışı

Hazırladığınız yuvarlak köfteyi fırında veya ızgara yöntemiyle pişirin. Taze fasulyeleri yıkayıp ortadan ikiye bölün ve tercihen buharda haşlayın. Haşlanmış taze fasulyeler ile köftenizin saçlarını yapın. Haşlanmış yumurta ve zeytin dilimleri ile göz, cherry domates ile burun ve domates sosuyla da ağız şekli verin. Cherry domatesin diğer yarısını ve mısır taneleriyle ise palyaçonun papyonunu hazırlayabilirsiniz. 

Sevimli Balığın Sebze Çorbası

Malzemeler

1 küçük boy havuç
1 küçük boy kabak
Yarım tane küçük boy soğan
1 çay kaşığı salça
1 çay kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı su

Hazırlanışı

Kabak ve havucu rendeleyin. İnce doğranmış soğanları zeytinyağı ile pişirerek üzerine rendelediğiniz kabak ve havucu ekleyin. Biraz soteledikten sonra bir su bardağı kadar su ekleyip pişirin. Ilıdıktan sonra blender’dan geçirin. Yuvarlak dilimlediğiniz iki ince dilim havuca balık şeklini verin. Balıkların gözlerini yapmak için çörek otu kullanabilirsiniz. Dereotunu kullanarak da denizin yosunlarını tamamlayın. 

Kuzunun Kahvaltısı

Malzemeler

1 ince dilim tam buğday ekmeği
1 dilim beyaz peynir
2 adet zeytin dilimi
1 yemek kaşığı lor peyniri 
Çeyrek kırmızı biber
1 dilim kabak

Hazırlanışı

Bir dilim tam buğday ekmeğinin üzerine, beyaz peyniri yerleştirin. Kabak dilimini iki eşit parçaya keserek kuzunun kulaklarını, zeytin dilimleri ile gözlerini, kırmızı biberden küçük parçalar keserek burun ve dilini hazırlayabilirsiniz. Beyaz peynirin üzerine lor peynirini serpiştirerek kuzunun yünlerini yapabilirsiniz. 

Üzüm Çiçekleri

Malzemeler

1 kivi
1 şeftali
7-8 adet yeşil üzüm
21 adet siyah üzüm

Hazırlanışı

Şeftaliyi çiçeklerin yaprakları olacak şekilde kesin ve tabağa çiçek formunda yerleştirin. Hazırladığınız çiçek yapraklarının ortasını siyah üzüm taneleri ile doldurun. Kiviyi ince uzun şeritler halinde keserek çiçeklerin saplarını, daha geniş keserek yapraklarını yapın. Yeşil üzüm taneleriyle de çimen görünümü verebilirsiniz. 

Uğurlu Pilav

Malzemeler

50 gram pirinç
2 adet siyah zeytin 
İki avuç kadar mevsim yeşillikleri 
1 orta boy domates 
3 dilim havuç
1 tatlı kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı

Domatesin kabuğunu soyup rendeleyin. Zeytinyağını tavada ısıtıp pirinci ekleyin. Pirinci pişirdikten sonra yarım su bardağı su ve domates rendesini ekleyin. Suyunu çekince dinlenmeye bırakın. Pilavı bir kase yardımı ile ters düz yaparak tabağınıza koyun. Zeytinleri uygun şekillerde kesip uğurlu pilavınızın uğur böceğini tamamlayın. Bol yeşillik ve çiçek kalıplar kullanarak kestiğiniz havuç dilimleriyle tabağınızı süsleyebilirsiniz.