İzmir ÇOCUKLAR İYTE-SEM’DE KOD YAZMAYI ÖĞRENİYOR

ÇOCUKLAR İYTE-SEM’DE KOD YAZMAYI ÖĞRENİYOR

25.04.2014 - 16:27 | Son Güncellenme:

.

ÇOCUKLAR İYTE-SEM’DE KOD YAZMAYI ÖĞRENİYOR

6 yaşından itibaren çocuklara programlama mantığını öğretme amacı taşıyan CoderDojo, İYTE Sürekli Eğitim Merkezi’nde (İYTE-SEM) ücretsiz eğitimlerine başladı.
İrlanda çıkışlı bir sosyal girişim olan CoderDojo hareketi, 6-17 yaş arası meraklı çocuklara ve gençlere bilgisayar kodu yazmayı, basit programlar yapmayı öğretmeyi amaçlıyor. Geleceğin dilini geleceğin nesline öğretme sloganıyla yola çıkan hareket, tüm dünyada hızla yayılıyor. Türkiye’de İstanbul’un ardından şimdilik sadece İzmir’de başladı.
CoderDojo’nun Türkiye ayağı, Start up firmaları, yatırımcılar ve mentorlar ile buluşturmayı amaçlayan bir platform olan Stage Co tarafından düzenleniyor. Tamamen gönüllü insanlarla ve ücretsiz derslerle yapılan eğitim sayesinde çocuklar, programlama dilini yaşlarına uygun ve eğlenceli şekilde öğreniyor.
Çocukların algritmik düşünme ve yazılım geliştirme dünyasına ilk adımlarını sağlam bir şekilde atmalarını sağlamak amacıyla geliştirilen CoderDojo oluşumu, halen 27 ülkede devam ediyor. Alanlarında yetkin “Ninja” adı verilen eğitmenlerle yapılan atölye çalışmalarında çocuklara temel düzeyde Scratch gibi teknolojiler öğretiliyor.
İrlanda’da 17 yaşındaki bir gencin iPod Nano’yu hacklemesi ile başlayan hikaye iki yıl içinde tüm dünyaya yayıldı. 2011 yılında IPod’u hackleyen James Whelton, daha küçük öğrencilere temel kavramları ve programlama dilini öğretmek için kendi okulunda bir girişim başlatıyor. İlk olarak okulda bir kulüp olarak temelleri atılan CoderDojo, sonrasında da dünya çapında bir etkinliğe dönüşmeye başlıyor.
Meraklı ve ilgi duyan 6-17 yaşındaki gençlerin sadece diz üstü bilgisayarlarıyla İYTE-Sem’e gelmeleri yeterli. Cumartesi günleri yapılan atölye çalışmaları, çocuklara yazılım dünyasının kapılarını açıyor.
Her hafta https://www.eventbrite.com/e/coderdojo-izmir-cocuklar-kod-yazmay-ogreniyor-tickets-11299760889 linkinden kayıt olunması gereken bu etkinlikle ilgili http://sem.iyte.edu.tr/ linklerinden ayrıntılı bilgi edinilebilecek.