Siyaset Çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler

Çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler

21.04.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Her ölüm erkendir ama çocuk ölümü gerçekten çok erkendir. Biz çocuklar yaşasın istiyoruz. Çocuklar yaşasın ki büyüdüklerinde daha güzel bir dünyanın inşasına katkı sağlasın istiyoruz. Daha da önemlisi çocuklar sadece yaşamakla kalmasın, kendilerini güvende hissetsinler, gıdadan giyime, eğitimden sağlığa, her türlü hizmeti alsınlar istiyoruz” dedi.

Çocuklar ölmesin şeker de yiyebilsinler

Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, “TRT 39. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği Cumhurbaşkanlığı Kabul Töreni”nde şunları kaydetti:
“Suriye ve Irak’ta savaşın, Somali başta olmak üzere Afrika’nın çeşitli yerlerinde açlığın pençesine düşen ve açlığın pençesinde kıvranan tüm çocuklara buradan şahsım, sizler ve ülkemin çocukları adına selamlarımı gönderiyorum. Kalplerimiz ve dualarımız onlarladır. Bakınız bir şairimiz ne diyor: Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yoktur / Şeker bile yiyemez ki kağıt gibi yanan çocuk / Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver / Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler.”