Gündem Çocuklar yeniden o illete bulaşacak

Çocuklar yeniden o illete bulaşacak

18.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Gazi Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde yasadışı olduğu gerekçesiyle kapatılan Hasan Ferit Gedik Uyuşturucu ile Savaş Merkezi’nde tedavi gören bağımlıların aileleri endişeli.

Çocuklar yeniden o illete bulaşacak

Eylül ayının başında, mahallelinin ‘Halk Meclisi’ olarak nitelendirdiği bir yapı ile bazı taksi durakları polis ekiplerinin kontrolünde yıkılmıştı. Kaçak olduğu gerekçesiyle yıkılan noktaların yanında kapatılan yerlerden biri de Gülsuyu’nda uyuşturucu satıcılarının açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Hasan Ferit Gedik’in adını taşıyan uyuşturucu ile savaş merkeziydi. Merkezde yatılı olarak kalan uyuşturucu bağımlısı 19 kişiden 15’i gözaltına alındı. Gözaltına alınanların aileleri ise, merkezin kapatılmasına tepki gösterdi.
19 bağımlıya tedavi
Ailelerin verdiği bilgiye göre; merkezde, yaşları 17 ile 34 arasında değişen 19 bağımlıya yönelik herhangi bir ilaç tedavisi uygulanmadan rehabilitasyon çalışmaları uygulanıyordu. 8 kişilik gönüllü ekibin yatılı olarak kalan bağımlıları kültürel aktivitelerle madde bağımlılığından uzaklaştırdığı merkeze, bir de psikolog destek veriyordu.
Kapatılma kararı sonrası gözaltına alınan bağımlılardan A.H.K.’nin babası Doğan K., Hollanda’nın Schiedam kentinden gelmiş. Çocuğunun 12 yıldır madde kullandığını anlatan baba K., “Oğlum Hollanda’da doğdu. Çok iyi para kazandığı bir işi var. Ancak aşırı dozda kullandığı madde sonrası hayatı değişti. Gitmediğimiz tedavi merkezi kalmadı. En sonunda bir televizyon kanalında burayı gördüm. Hiç düşünmeden Türkiye’ye getirdim. Daha 5 ay olmadan oğlum tekrar bana ‘Baba’ demeye başladı. Oğlumun tedaviden önceki sürece dönmesinden korkuyorum” diye konuştu.
Ulaş D.’nin babası Serdar D. de merkeze gelmesinden sonra oğlunun hayata adeta yeniden başladığını belirterek “Merkez kapatılması sonrası oğlum yeniden o illete bulaşacak diye korkuyorum” ifadelerini kullandı.