Ege Çocuklarda orta kulağa dikkat!

Çocuklarda orta kulağa dikkat!

28.11.2017 - 00:49 | Son Güncellenme:

Özel Ege Sante Kulak Burun Boğaz Uzmanı Opr. Dr. Yahya Demirdelen, havaların soğuduğu ve kış aylarına girdiğimiz şu günlerde özellikle çocuklarda orta kulak rahatsızlıklarında artış görüldüğünü belirtti, korunma yöntemlerini ve tedavi seçeneklerini anlattı.

Çocuklarda orta  kulağa dikkat

Özellikle kreşe giden çocuklarda kış sezonu boyunca orta kulak hastalıklarının ortaya çıkma olasılığının oldukça yüksek olduğunu belirten Dr. Demirdelen, “Bu hastalık, kendini ifade edebilen çocuklarda kulak ağrısı, tıkanıklık, kulağımdan ses geliyor, duyamıyorum demesi, seslenildiğinde bakmama gibi bulgularla kendini gösterebilir. Kendini ifade edemeyen çocuklarda ise kulağını çekme, uykusuzluk, huzursuzluk gibi belirtileri görülebilir” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Hemen tedavi gerekir’

Efüszyonlı otit denilen orta kulakta sıvı birikmesi tespit edilirse hemen tedaviye başlanması gerektiğini belirten Op. Dr. Yahya Demirdelen, “Hekiminiz tedaviye ilk olarak ilaç tedavisi ile başlayabilir. O yaştaki çocuklara bu rahatsızlığa geniz eti de eşlik edebilir. Bu gibi durumda ventilasyon tüpü uygulaması genizeti alınması ile beraber yapılmalıdır. Ventilasyon tüpü kulak zarına yerleştirilen ve orta kulağa hava geçişini sağlayan bir araçtır. Kulaktaki sıvının verebileceği kalıcı hasarları engellemek için kullandığımız bir tedavidir” dedi.