Ege Çocukları için yardım istiyor

Çocukları için yardım istiyor

27.03.2017 - 04:05 | Son Güncellenme:

Uşak’ta yaşayan Nevin Sarıtaş, ikisi zihinsel engelli, biri epilepsi hastası olan 4 çocuğuyla kendisine uzanacak yardım elini bekliyor. Sarıtaş, “Tek isteğimiz ev ve çocuklarımın bakımı” dedi

Çocukları için yardım istiyor

Iğdırlı olan ve 4 çocuğuyla Uşak’ta yaşamını sürdüren Nevin Sarıtaş (36), çocuklarının sağlık sorunları nedeniyle çalışamadığını söyledi. Eski eşi Ali Gökyaprak’tan yüzde 90 zihinsel engelli Emirhan Gökyaprak (16) ve yüzde 50 zihinsel engelli kızı İklim Gökyaprak’ı (10) dünyaya getiren Nevin Sarıtaş’ın, birlikte yaşadığı, resmi nikahsız eşinden de Yunus ve Emre isimli 3 yaşındaki ikizleri oldu. O sırada henüz boşanmadığı için ikiz çocukları da Gökyaprak’ın adına kaydedildi. Sarıtaş doğumdan kısa süre sonra Ali Gökyaprak’tan boşandı. İkizlerden Emre’nin, ileri derece epilepsi olduğu anlaşıldı.

Haberin Devamı

960 TL ile geçiniyorlar

Uşak’ta birlikte yaşadığı kişinin de kendisi gibi işsiz olduğunu söyleyen Sarıtaş, devletin verdiği 960 TL engelli bakım parası ile evin geçimini sağladığını anlattı. Epilepsi hastası olan 3 yaşındaki Emre’nin sürekli nöbet geçirdiğini belirten anne Sarıtaş, vakitlerinin çoğunu Uşak ve İzmir’deki hastanelerde geçirdiklerini dile getirdi.

‘Utandığımız için aç yatıyoruz’

Maddi yetersizlikten dolayı birçok gün aç kaldıklarını, utandıkları için kimseden yardım isteyemediklerini anlatan Sarıtaş, şöyle dedi: “Eşim hastanelerde Emre’nin başında, ben de evdeki diğer çocuklarımın başında kalmak zorundayım. İkimizin de kimsesi yok. Devlet yetkilileri lütfen bana düzgün kiralık bir ev bulsun. Bir de epilepsi olan çocuğuma tedavi istiyorum. İmkanım yok. Başka bir şey istemiyorum.”