Gündem Çocukları uyuşturucuya alıştırmışlar

Çocukları uyuşturucuya alıştırmışlar

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Sarıyer’de geçen yıl ‘uyuşturucu ticareti yapmak için suç örgütü kurmak’tan gözaltına alınıp mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere bırakılan ve kamufle olmak için Gaziosmanpaşa’ya taşınan Saide D.’nin uyuşturucu tacirliğine devam ettiğini belirleyen polis, çeteyi 7 ay takip etti.

Çocukları uyuşturucuya alıştırmışlar

Polis takibin ardından önceki sabah çetenin faal olduğu Sarıyer Çayırbaşı’nda operasyon yaptı. Operasyonda çete lideri Saide D.’nin de aralarında bulunduğu 7’si kadın 15 şüpheli gözaltına alındı ve 12 kilo 645 gram bonzai, iki pompalı tüfek, bir tabanca, bir kuru sıkı tabanca, bonzai yapımında kullanılan yüksek miktarda sentetik madde ele geçirildi.

Haberin Devamı

‘Kampanya var’ yalanıyla

Çetenin “Kampanya var” yalanıyla ücretsiz uyuşturucu dağıttığı çocukları, bağımlı yaptıktan sonra torbacı ve teslimatçı olarak kullandığı tespit edildi. Çetenin yakalanmamak için uyuşturucuya ‘arkadaş’ dediği, bonzai için ise bir şarkıcının adını ‘kod adı’ olarak kullandığı belirlendi. Çete lideri Saime D.’nin, kendisini bir kuaförde çalışıyor gösterip uyuşturucudan kazandığı paralarla yüksek meblağlarda sigorta primi yatırdığı ortaya çıkarken, Sarıyer’de son yıllarda işlenen 4 uyuşturucu cinayeti de mercek altına alındı.