Gündem Çocuklarımız ölmesin

Çocuklarımız ölmesin

02.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

1 Eylül Dünya Barış Günü nedeniyle Ankara’da toplanan “Barış Anneleri” “Savaşa hayır, barış hemen şimdi” pankartı ile Meclis’e yürüdü. CHP ve HDP grubunu ziyaret eden heyet, barış çağrısı yaptı...

Çocuklarımız ölmesin

Birçok kentten gelerek Ankara’da buluşan “Barış Anneleri”, çatışmaların durması ve ölümlerin önüne geçilmesi için TBMM’de HDP ve CHP grubu ile görüştü. Asker, polis ve PKK’lıların annelerinden oluşan kadın heyeti, “eller tetikten çekilsin, çocuklarımız ölmesin” mesajı verdi.

Haberin Devamı

Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Cumartesi Anneleri, asker anneleri ve Roboskili annelerden oluşan kadın heyeti, dün İHD Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Heyet, “Savaşa hayır barış hemen şimdi” pankartı ile Meclis’e yürüdü. 22 kişiden oluşan heyet, çatışmaların durması, yeniden barış ortamına dönülmesi talebi ile Meclis’te HDP ve CHP grubuyla görüşme yaptı. AK Parti grubu ise kongre çalışması hazırlıkları gerekçesiyle annelerle görüşmedi.

Asker annesi olduğunu belirten ve oğlunun halen Şırnak’ta vatani görevini yaptığını açıklayan Sevilay Koçbulut, “Annelerin acıları birdir. Bu savaş durmalı” diye konuştu. Asker annesi Gülten Oktan ise savaş istemediklerini, Türkiye’de kardeşçe yaşamı arzuladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

‘Barış hemen şimdi’

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla çeşitli kentlerde miting ve etkinlikler düzenlendi.

İzmir Barış Bloku’nun çağrısıyla Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan halk Gündoğdu Meydanı’na yürüdü. Sadece Barış Bloku’nun mavi güvercinli barış bayrakları taşınırken, sloganlar da ortak atıldı.

Muş Belediye Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, yerel sanatçıların verdiği konserin ardından yapılan barış talepli konuşmalarla devam etti.

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde bir araya gelen yüzlerce kişi Dünya Barış Günü’nü kutladı.

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde, CHP İlçe Teşkilatı’nın düzenlediği ’Toplumsal Barış ve Terörü Protesto’ yürüyüşünde milletvekilleri ’acil barış ve demokrasi’ çağrısı yaptı.