Genel Sağlık Çocukların dişçi korkusu son buluyor

Çocukların dişçi korkusu son buluyor

12.07.2016 - 15:01 | Son Güncellenme:

Son dönemde kullanılan lazer yöntemleri, çocuklar başta olmak üzere insanlarda dişçi korkusunu azaltıyor. Prof. Dr. Aslıhan Üşümez dental lazeri anlattı.

Çocukların dişçi korkusu son buluyor

Her alanda kendini gösteren teknolojik yenilikler diş hekimliği alanında da tedavi sürecini kolaylaştırıyor. Özellikle diş sağlığı alanında güncel tedavi yöntemlerinden biri olan dental lazer teknolojisi, son dönemlerde dikkat çekiyor. Bu yöntem, hekimin daha kaliteli bir tedavi uygulamasını sağlarken, hastanın da korkularının üstesinden gelmesine yardımcı oluyor.

Haberin Devamı

Çocuklarda dişçi korkusuna son

Çocukların diş hekimi ile tanışması ve ilk tedavi seansları çoğu zaman zorlu geçebiliyor. Dişçi koltuğunun yaşattığı gerginlik ve tedavi gereçlerinin verdiği korku da çocukların diş tedavisine yaklaşımlarını olumsuz yönde etkileyebiliyor. Bu nedenle yapılan işlemin mümkün olduğunca çocuğa rahatsızlık vermemesi, ileride doğabilecek diş hekimi ve diş tedavisi fobisinin önüne geçilmesi açısından büyük önem taşıyor. Dental lazerler ile yapılan diş tedavileri de, çocuklarda ağrılı bir işlemden ziyade eğlenceli bir uygulama izlenimi bırakabiliyor.

Anestezisiz tedavi olanağı

Dental lazerler ile yapılabilen tedavilerin başında diş çürükleri geliyor. Hastalar, bu tedavi esnasında, geleneksel uygulamalardaki gibi bir ağrı, basınç ve titreşim hissetmiyor. Lazer tedavisi büyük çoğunlukla anestezi olmaksızın tamamlanabiliyor.

Haberin Devamı

Daha hızlı iyileşme süreci

Gelişimini tamamlayamayan dişlerin, dişeti kısmı kaldırılarak ağızda daha rahat çıkmasına olanak sağlanıyor. Dudak ve dil bağlarının (kas ataçmanları) serbestleştirilmesi gibi dişetini kapsayan işlemler de, dental lazerler ile gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca, tedavi yaralarının iyileşme süreci de geleneksel yöntemlere göre çok daha hızlı ve ağrısız geçiriliyor. Dental lazerler, genel olarak 2’ye ayrılıyor. Bunlardan biri; yalnızca yumuşak dokuda, diğeri ise, diş sert dokularında işlem yapabilen yani çürük dokuyu temizleyebilen lazerlerdir.

Dental lazer eğitimi alan hekimler tercih edilmeli

Diş hekimliği branşı içinde, dental lazer alanında bir uzmanlık birimi olmamakla birlikte bu konuda verilen kurslarda eğitim almış hekimler bulunuyor. Dental lazer tedavisi yaptırırken, mutlaka bu alanda eğitim almış hekimleri tercih etmek gerekiyor.

Yazarlar