Kültür Sanat Çocukların gözünden küresel ısınma

Çocukların gözünden küresel ısınma

27.07.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

Küçük ressamlar, dünyadaki iklim değişikliklerinden yola çıkarak resim çizdi. Ortaya onların gözünden küresel ısınmayı anlatan resimler çıktı.

Çocukların gözünden küresel ısınma
Alarko Carrier'ın bu yıl ilkini bayi, servis ve çalışanlarının çocukları arasında düzenlediği "Alarko Carrier'ın Küçük Ressamları" Resim Yarışması sonuçlandı.

6-10 ve 11-14 olmak üzere iki yaş kategorisinde düzenlenen yarışmanın konusu, dünyadaki iklim değişikliklerinden yola çıkılarak "Mevsimler ve Yaşantımız" olarak belirlendi.
Leyla Alaton (Alarko Holding Yönetim Kurulu Üyesi), Hüsamettin Koçan (Ressam), Haldun Dostoğlu (Galeri Nev) ve Metin Oydemir'den (Alarko Carrier Temsilcisi) oluşan jüri, Türkiye'nin dört bir yanından gönderilen 200'e yakın resim arasından 6-10 yaş kategorisinde Sakarya'dan Deniz Ünay'ın, 11-14 yaş kategorisinde ise İstanbul'dan Erdem Aydın Yıldız'ın resmini birinciliğe değer gördü.


Birinciye dizüstü bilgisayar

Yarışmada 6-10 yaş kategorisinde ikinciliği Faruk Barış Akça, üçüncülüğü Betül Koçyiğit, 11-14 yaş kategorisinde ise ikinciliği Melis Arda, üçüncülüğü de Nazlı Koçak kazandı. Özlem Köse, Birsen Dikmen, M. Yasin Tombak, Bilge Bayraktutan, Alp Sencer Özen ve Rabia Özdemir de mansiyon aldı.
Yarışmanın birincilerine dizüstü bilgisayar, ikincilere i-pod, üçüncülere bisiklet, mansiyon alanlara da bilim kitapları seti armağan edildi.

Dereceye giren resimlerin 2008 yılı Alarko Carrier takviminde kullanılması planlanıyor.