Gündem Çocukların yuttuklarından koleksiyon yaptı

Çocukların yuttuklarından koleksiyon yaptı

22.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Çocukların yuttuklarından koleksiyon yaptı

Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu, 40 yıllık hekimlik hayatında çocukların yuttuğu ve cerrahi operasyonla solunum ve sindirim sistemlerinden çıkardığı yabancı cisimlerden koleksiyon oluşturdu.

Haberin Devamı

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu, 40 yıllık hekimlik hayatında çocukların yuttuğu ve cerrahi operasyonla solunum ve sindirim sistemlerinden çıkardığı yabancı cisimlerden koleksiyon oluşturdu.

Çengelli iğne ve pil tehlikesi

AÜ Hastanesi Çocuk Cerrahisi poliklinik girişinde duvara asılan 2 panoda sergilenen 160’a yakın yabancı cisim, görenleri hayrete düşürecek nitelikte. Kilitli panolarda sergilenen ürünler arasında madeni para, çengelli iğneler, yorgan iğnesi, kalemtıraş, çivi, vida, pil, kuruyemiş parçaları ve iki mıknatıs en çok dikkat çekenler oldu. Ailelerin duyarlılığını kazanarak ölümle sonuçlanacak bu türden olayların önüne geçmek isteklerini belirten Prof. Dr. Melikoğlu, koleksiyon sayesinde ailelerde bir bilinç oluşturduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Çocukların çevreyi tanımak için ellerini ve ağzını kullandığını belirten Prof. Dr. Melikoğlu, çocukların ani gelişen dikkatsizlikler nedeniyle ağızdan aldıkları yabancı cisimleri yutabildikleri uyarısında bulundu.