Denizli Çocuklarının Süt İhtiyacı İçin Başladı, Çiftlik Kurdu

Çocuklarının Süt İhtiyacı İçin Başladı, Çiftlik Kurdu

22.09.2017 - 11:34 | Son Güncellenme:

Denizli'de iki çocuğunun süt ihtiyacını karşılamak için annesinden aldığı birkaç buzağıyı büyüten ve hayvan beslemeye başlayan Öz, TKDK'den aldığı destekle süt üretim çiftliği kurdu Son teknolojiyle donatılan ve 60 hayvan bulunan çiftlikte günde üretilen 900 litre süt işleme tesislerine satılıyor İlkay Öz: "Çocuklarımın süt ihtiyacını dışarıdan karşılamamak için süt sığırcılığına başladım. Aldığım destekle işimi büyüttüm ve kolaylaştırdım. Allah herkesten razı olsun"

Çocuklarının Süt İhtiyacı İçin Başladı, Çiftlik Kurdu

DENİZLİ (AA) - MUSTAFA DERMENCİOĞLU - Denizli'de çocuklarının süt ihtiyacını karşılamak için annesinden aldığı birkaç buzağıyı büyüten ve hayvan beslemeye başlayan girişimci kadın, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumundan (TKDK) aldığı destekle süt üretim çiftliği kurdu.

Haberin Devamı

Yatırım bedeli 1 milyon liranın üzerindeki tesis için yüzde 65 hibe desteği alan ve tesisi son teknolojiyle donatan girişimci kadın, her gün 900 litre sütü işleme tesislerine satıyor.

Pamukkale ilçesine bağlı Yeniköy'de yaşayan 41 yaşındaki İlkay Öz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki çocuğunun süt ihtiyacını dışarıdan karşılamamak için 2001 yılında annesinden aldığı birkaç buzağıyı büyütmeye başladığını, zamanla hayvanların çoğalmaya başladığını anlattı.

Erkek buzağıları satıp dişileri büyüttüğünü, daha iyi şartlarda yetiştiricilik yapmak için TKDK'ye başvurduğunu, Süt Üreten Tarımsal İşletmeler kategorisinde projesinin uygun bulunduğunu ve 1 milyon 69 bin liralık tesis için yüzde 65 hibe aldığını aktaran Öz, 40 büyükbaş hayvan kapasiteli süt üretim çiftliği kurduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

İlkay Öz, şöyle devam etti:

"Çocuklarımın süt ihtiyacını dışarıdan karşılamamak için süt sığırcılığına başladım. Aldığım destekle işimi büyüttüm ve kolaylaştırdım. Allah devletimizden, herkesten razı olsun. Çok memnunum, her şey güzel gidiyor, şükür. Eltimle, kaynımla beraber bakıyoruz. Dışarıdan işçimiz yok, kendimiz çalışıyoruz, kendimiz yapıyoruz. Dışarıda çalışmaktansa kendi işimizi yapmak istedik. Ben hayvancılıkta buldum parayı desem olur yani. Eşim çiftçi, hayvancılık çiftçilikten bize daha iyi geldi. Hayvanlarla ilgilenmeyi seviyorum. Mesela hayvanların iğnesi olsun her şeyini ben elimden geldiği kadar kendim yapıyorum, yani veterinere o kadar ihtiyaç duymuyoruz. Veteriner genelde aşılara geliyor, ağır hastalıklar için geliyor, diğer işleri ben kendim yapıyorum."

- Günde 900 litre süt üretiliyor

Şu anda 60 hayvanı olduğunu, günde 900 litre süt elde ettiklerini ve bunu süt işleme tesislerine sattıklarını belirten Öz, kurdukları modern tesiste ineklerin sağımının el değmeden yapıldığını söyledi.

TKDK'ye destekleri için teşekkür eden Öz, şunları kaydetti:

"Bana böyle bir imkan sağladılar. Ben mesela daha zorlu şartlarda hayvancılık yapıyordum. 4-5 saatte bitirebildiğim işi şimdi 1 saatte bitiriyorum. Her şey makineyle. Süper bir şeymiş. Keşke daha önceden böyle bir imkanım olsaydı. Aldığım destekle işimi büyüttüm ve kolaylaştırdım."