Gündem Çocuklu tatil rotaları

Çocuklu tatil rotaları

26.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Bayram ve yaz tatili yaklaşıyor; çocuklu aileler için tatil zamanı. Kimi Türkiye’yi ya da dünyayı keşfe çıkacak, kimi denizi tercih edecek, eğlencenin yanı sıra eğitimi de önemseyenler ise müzeleri gezecek. Bir seçenek daha var: Aile büyüklerinin yanında ucuz ama keyfine paha biçilemez bir tatil

Çocuklu tatil rotaları

Ramazan Bayramı tatili 1 Haziran’da başlayacak ve 9 gün sürecek. 14 Haziran’da da okullar kapanacak ardından öğrenciler için uzun bir tatil başlayacak. Bütün yıl keyifli bir tatil hayali kuran çocuklar için aileler de plan yapmaya başladı. Yurt içi ve yurt dışındaki pek çok seçenek arasından bütçeye ve ihtiyaca en uygununu bulmak için iyi bir araştırma yapmak gerekiyor. Tur şirketleri ailelerin işini kolaylaştırmak amacıyla çocukla gidilebilecek özel tur paketleri sunuyor. Deniz tatilini tercih edenler için ise yurt içinde her bütçeye uygun bir otel var. Yine kültür turları, müze ziyaretleri de çocuklar için çok ideal tatil seçenekleri arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Çocukları çok mutlu edecek bir seçenek daha var: Büyükanne ve büyükbabayı ziyaret. Köyde de olsa, sahil kenarında bir şehirde de, büyüklerinin yanında tatilini geçiren çocuklar çok mutlu oluyor. Hepimizin de bildiği gibi anılarda en güzel yeri de büyüklerle geçirilen tatiller kaplıyor. Evet, seçenek çok, karar vermek için süre az. Bu konuda zorlananlar için işte birkaç öneri:

Müzeler sizi bekliyor

Kültür ve sanatın başkenti İstanbul’da çocukların hem eğlenceli hem de öğretici etkinliklere katılabileceği birçok adres var. Bu adreslerin başında da müzeler geliyor. Eski oyuncakların yer aldığı Göztepe’deki Oyuncak Müzesi; sanayi, ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine ışık tutan Hasköy’deki Rahmi Koç Müzesi; ünlü isimlerin balmumu heykellerinin bulunduğu İstiklal Caddesi’ndeki Madame Tussauds; tarihte iz bırakan uygarlıklardan kalan eserlere ev sahipliği yapan İstanbul Arkeoloji Müzesi ilk akla gelenler. Ayrıca Üsküdar’daki Uçurtma Müzesi, Esenyurt’taki Çikolata Müzesi, çocuklar için keyifli etkinliklerin düzenlendiği ve ünlü ressamların eserlerinin sergilendiği Beyoğlu’ndaki Pera Müzesi, Emirgan’daki Sakıp Sabancı Müzesi de mutlaka görülmeli. İstanbul’da binlerce deniz canlısının görülebileceği Florya’daki İstanbul Akvaryum, Türkiye’deki çeşitli yapıların maketlerinin sergilendiği Miniatürk de çocukla gidilebilecek adresler arasında yer alıyor.

Haberin Devamı

Özellikle büyükşehirlerde yaşayan çocuklar, doğadan uzak büyümek zorunda kalıyorlar. Tatiller, bu çocuklar için büyük fırsat. Çocukların doğayı tanıyabileceği adreslerin başında, yürüyüş yolları, şelaleleri, bitki çeşidiyle dikkat çeken Bolu Yedigöller geliyor. İstanbul’dan uzaklaşmadan doğanın tadını çıkarmak isteyenler için ise Şile, Ağva, Belgrad Ormanı, Polonezköy gibi pek çok seçenek var. Ayrıca Kocaeli’de bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı, Yuvacık, Kefken; Kırklareli’ndeki İğneada ve Kıyıköy de doğaseverleri bekliyor.

Eğlenceye doyacaklar

Çocuklarıyla eğlenmek isteyenler ise tema parklara gidebilir. İsfanbul Tema Park bunlardan biri. Ziyaretçileri görkemli masalsı şatosuyla karşılayan İsfanbul’da, Nefes Kesen, 360, Adalet Kulesi gibi 30’u aşkın ünite bulunuyor. 7’den 70’e herkesin kendine uygun bir ünite bulabileceği tema parkta, çocuklara yönelik Kahraman İtfaiyeciler, Minik Kaşifler, Uçan Çocuklar gibi üniteler var. Eskişehir, Sazova Parkı’nda bulunan Masal Şatosu’nda ise çocuklar, interaktif bir masala dahil edilerek merak, cesaret ve özgürlük kavramlarını yaşayarak öğreniyor. Eğlenceyle eş zamanlı kültürel, sosyal gelişimi bir arada sunan şatoda Evvel Zaman Sokağı, Gizemli Yolculuk, Efsaneler Diyarı gibi bölümler bulunuyor.

Haberin Devamı

Ankara’da bulunan Wonderland Eurasia ise 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerine kurulu olmasıyla Asya ve Avrupa’nın en büyük tema parkı olma özelliğini taşıyor. Gelecek ve geçmişi harmanlayan konseptiyle Wonderland Eurasia’da çocuklar günümüz teknolojisinin kullanıldığı interaktif eğlence alanlarıyla farklı deneyimler yaşayabiliyorlar.

Yurt dışı seçenekleri

Yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da çocuklu aileler için birçok adres var. Bunlardan Fransa Paris, ilk akla gelen ve tabii ki Disneyland da ilk adres. Bilim ve Keşifler Müzesi, Ulusal Doğa Tarihi Müzesi ve Büyük Evrim Galerisi gibi müzelerin mutlaka ziyaret edilmesi gerektiği Paris’te, Chaillot Sarayı, Napolyon’un Mozolesi, Champs Elysees Caddesi, Notre Dame Katedrali ve Eyfel Kulesi de görülecek yerler arasında bulunuyor.

Haberin Devamı

Londra’da Harry Potter Stüdyoları, Planet Hollywood, Lego Store, Victoria & Albert Çocukluk Çağı Müzesi çocukların ilgisini çeken yerler. Yine Londra’da Doğa Tarihi Müzesi, Thames Nehri, Buckingham Sarayı, Westminster Parlamento Binası, Big Ben, Trafalgar Meydanı, Ulusal Galeri gibi çocukla gidilecek pek çok adres var.

Çocuklu tatil rotaları

Türkiye’yi keşfedin

Tatilde çocuğunuzla Türkiye’yi keşfe çıkmak isterseniz, Eskişehir ilk adres olabilir. Şehirde, Eti Arkeoloji, Lületaşı, Çağdaş Cam Sanatları, Kurtuluş ve Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller müzeleri; Masal Şatosu, Kurşunlu Camii ve Külliyesi, Seyitgazi, Haller Gençlik Merkezi ziyaret edilebilecek yerler arasında öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Kültür turlarıyla Türkiye’yi tanımak isteyenlerin tercihlerinden biri de Kapadokya. Peribacaları, doğal kaya oluşumları, yeraltı şehirleriyle dünyada eşsiz güzelliklere sahip Kapadokya’nın olmazsa olmazı olan balon turuyla çocuğunuza unutulmaz bir deneyim yaşatabilirsiniz.

Yine çocuğunuz tarihini bilsin istiyorsanız, Türk askerinin Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde tarih yazdığı Çanakkale Zaferi’nin kazanıldığı toprakları ziyaret edebilirsiniz. Tarihin önemli olaylarından Truva Savaşları’na da sahne olan Çanakkale’de, Aristotales’in hayatının üç yılını geçirdiği ve ilk felsefe okulunu kurduğu Assos’un yanı sıra doğal güzellikleriyle bilinen Bozcaada ve Gökçeada da görülecek yerlerin başında geliyor.