Genel Sağlık Çok üzülünce başlayan ağrılar

Çok üzülünce başlayan ağrılar

20.06.2016 - 11:42 | Son Güncellenme:

Üzülmenin sebep olduğu 7 rahatsızlık

Çok üzülünce başlayan ağrılar

Üzüntü hepimizi olumsuz etkiler. Bazı ağrılı hastalıkları başlatabilir, var olanları artırır. Çok üzülmenin başlattığı ya da artırdığı 7 hastalık.

Haberin Devamı

1. Stres ve üzüntü migren ataklarının en belirgin tetikleyicisidir. Üzüntü gerilim tip baş ağrısını da başlatır ve artırır.

2. Bel ve boyun ağrıları baş ağrısından sonra en yaygın olan ağrı türüdür. Üzülünce kas spazmı ve diş sıkma artar. Böylece belimizdeki ağrı da artar.

3. Sırt ağrıları için hayatı sırtına yüklenmiş gibi denilir. Gerçeklik payı vardır. Özellikle uzun süreli, çözülemeyen üzüntülerde sırt ağrısı çok artar.

4. Fibromiyalji son yıllarda gittikçe artan sürekli yorgunluk ve yaygın vücut ağrılarıyla giden bir sendromdur. Üzüntülü dönem ya da sonrasında fibromiyalji başlayabilir. Gezici ağrıları artabilir.

5. Trigeminal nevralji sinirin ağrısıdır. Üzüntü ile doğrudan ilişkili olmadığı düşünülebilir ama üzüntü ile artan diş sıkma dişlere baskı yapar. Böylece nevralji de artar.

6. Romatizmal ağrıların üzüntü ile ilişkisi yok gibidir ama yaygın kronik ağrılar olduğu için ağrılı dönemlerde daha fazla algılanır.

7. Diş ağrıları üzüntüyle artar. Üzüntü ve stres diş sıkmayı artırır. Böylece dişlere baskı artar ve tüm dişler ve çenede ağrılar olur.

Yazarlar