Geri Dön
Coldplay'den köklere dönüş albümü

Coldplay'den köklere dönüş albümü

Coldplay, en son 2015'te yayınladığı A Head Full of Dream'den sonra Everyday Life adını taşıyan sekizinci stüdyo albümüyle geri döndü. Köklere dönüş olarak da nitelendirilen albümde Stromae ile yapılan düetin yanı sıra arabesk kültür de kendisini hissettiriyor.

İhsan Dindar
İhsan Dindar

Coldplay uzun süre olduğu gibi bu yıl da Biletix'in yaptığı ankette Türkiye'de müzikseverlerin konsere gelmesi için en çok beklediği grup oldu. İngiliz gruba duyulan bu sevgi, sabahın erken saatlerinde Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleştirdikleri ve Youtube üzerinden canlı yayınlanan konsere olan ilgiyle de kendisini gösterdi. Canlı yayına yorum bırakan pek çok Türk kullanıcı "Come to Turkey" (Türkiye'ye gelin) benzeri yorumlarla dikkat çekerken grubun dört yıl aradan sonra çıkardığı ilk albüm olan Everyday Life da tanıtılmış oldu. Bu arada canlı yayın için seçilen mekan ister istemez ben de Pink Floyd'un Pompei antikşehrindeki kaydını hatırlattı.

Haberin Devamı

Baştan söyleyelim "kaçırdım" diye üzülmeyin; ilki gün doğumunda gerçekleşen konserin aynısı gün batımında da yine Amman'daki tarihi kalenin kalıntılarında canlı yayınlanacak.

Gelelim albüme... Pek çok grubun olduğu gibi Coldplay'in de hayranları belli bir muhafazakar duruşa sahiptir. Öyle ki Nothing Else Matters şarkısı sonrası Metallica'nın aldığı eleştirilerin benzerlerini pek çok grup sıkça yaşadı. Çıkan her yeni şarkı veya albümde köklerinden kopmakla suçlanan gruplar bu yüzden tekrara düşme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı ve bu kaygı olduğu sürece kalmaya da devam edecek. Sekizinci stüdyo albümünü yayınlayan Coldplay'e de son birkaç albümünde sürekli köklerinden koptuğu eleştirisi getiriliyordu.

Haberin Devamı

Çin, ardından da Hindistan ve son olarak da Arap kültürüne dair izler taşıyan albümlere imza atan bu yönleriyle coğrafi ve kültürel bir arayış içinde oldukları aşikar olan Coldplay Everyday Life ile müzikal olarak köklere de selam çakıyor.

16 şarkı ve 52 dakika süren bir kayda sahip Everyday Life, pek çok şarkısıyla Coldplay'in ilk albümlerinden izler taşıyor. Daddy, Champion of the World, Everyday Life, Church gibi şarkılar "nerede o eski Coldplay diyenlerin iç geçirmelerine deva olabilir. Bunun dışında BrokEn adını taşıyan ve gospel havasındaki şarkı da daha önce single formatında çıkan Arabesque ve Orphan ile birlikte albümde öne çıkacak gibi duruyor.

Son olarak turne beklentisi içinde olanlar için grubun bir haberi var. Bir süredir turne yapmayan Coldplay'den yeni bir seri bekleyen dinleyicileri üzecek bir haber bu. Çevre konusunda hassasiyet sergileyeceğini ifade eden grup, uzun süreli bir turne programı oluşturmayacağını açıkladı. Yani Coldplay İstanbul Konseri sanırım bir süre daha hayallerde yaşayacak.

ihsan.dindar@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler