Cadde Colin Firth ferzan Özpetek filminde oynamak istiyor

Colin Firth ferzan Özpetek filminde oynamak istiyor

26.07.2014 - 11:29 | Son Güncellenme:

OSCAR ödüllü İngiliz aktör Colin Firth, İtalyada yaşamını sürdüren Ferzan Özpetekin yeni filminde oynamak istediğini açıklarken, ünlü yönetmenle bu konu üzerinde konuştuklarını belirtti.

Colin Firth ferzan Özpetek filminde oynamak istiyor

2011 yılında dağıtılan 83. Oscar Ödülleri’nde, Zoraki Kraldaki (The King’s Speech) performansıyla heykelciğin sahibi olan Colin Firth, İtalyan La Repubblica gazetesinin Il Venerdi ekine verdiği röportajda Ferzan Özpeteke övgüler yağdırdı.

Haberin Devamı

Michael Cainenin, Oscarlı İtalyan yönetmen Paolo Sorrentinonun yeni filminde rol aldığı hatırlatılan ve kendisinin İtalyan bir yönetmenle çalışıp çalışmayacağı sorulan 54 yaşındaki aktör, Ferzan Özpeteki beğeniyorum. Karşı Pencere (La Finestra di Fronte) filmi çok güzeldi. Onunla, Anadoluda çekeceği yeni filminde rol almam üzerinde konuşuyoruz. Programımı ayarlayabilirsem o filmde oynayacağım ifadelerini kullandı.

11. FİLMİNİ TÜRKİYEDE ÇEKECEK

Doğan Haber Ajansına açıklama yapan Özpetek de bunu doğrulayarak,

Colin Firth yıllardır benim bir filmimde oynamak istiyor. Şahane Misafir (2011 yapımı) filmimde de bir rolü olacaktı, ancak o dönemde Oscarı kazanmıştı ve programını ayarlayamadı dedi.

Son olarak, İtalyan Livia Guggioli ile evli olan ünlü İngiliz aktör ile 4 ay önce İtalyanın Toskana bölgesindeki evinde bir araya geldiklerini anlatan Özpetek, Colin, İstanbulda film çekeceğimi söyleyince, O halde beraber yapalım dedi. Henüz senaryoyu yazıyorum. Bakalım ortaya ne çıkacak diye konuştu.

Haberin Devamı

Özpetek, ilk kitabı olan İstanbul Kırmızısından yola çıkarak senaryosunu yazacağını söylediği 11. filminin çekimlerine, 2015 yılının ikinci yarısında başlayacak.

Özpetek, ikinci filmi olan 1999 yapımı Harem Suareden sonra ilk kez Türkiyede film çekmiş olacak.