Gündem Çolpan İlhan’sız ilk buruk tören

Çolpan İlhan’sız ilk buruk tören

06.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hem tiyatro hem sinema dallarında hatrı sayılır oyuncu ödülleri veren Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, dün MKM Attila İlhan Salonu’nda düzenlenen bir törenle 20’inci kez sahiplerini buldu. Yekta Kopan’ın sunuculuğunu üstlendiği tören, Yeşilçam filmlerinden derlenmiş bir video ile başladı.

Çolpan İlhan’sız ilk buruk tören


İlk kez Çolpan İlhan’sız geçen törende geçtiğimiz Temmuz ayında hayatını kaybeden usta oyuncu sıkça anıldı. Oyuncunun adına Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü bu sene ilk kez sahibini buldu. Ödül, Kerem Alışık tarafından Ayla Algan’a takdim edildi. Kerem Alışık, ödülü verirken “Bugün Çolpan İlhan’ın o güven veren, gülen gözleri yok belki; ama bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan sizler varsınız” diyerek teşekkür etti. Seçici Kurul Üstün Performans Ödülü’nü Genco Erkal aldı. 20’inci yıl Onur Ödülü ise yine bir duayen olan Işık Yenersu’ya Erhan Yazıcıoğlu tarafından verildi.
Sitemler de vardı
Tiyatro Seçici Kurulu Jüri Başkanı Üstün Akmen, yaptığı konuşmada en uzun soluklu tiyatro ödüllerinin Sadri Alışık Sinema ve Tiyatro Ödülleri olduğunu hatırlatarak, Afife Tiyatro Ödülleri’ne atıfta bulundu. Afife Tiyatro Ödülleri’yle rakip bile olmadıklarını söyleyen Akmen, Afife Tiyatro Jürisinin şimdiye dek hiçbir zaman Sadri Alışık & Çolpan İlhan Tiyatrosu’ndan bir oyununu değerlendirmeye almamasını kınadı.