Dünya Barzani IKBY ‘başkan’ı

Barzani IKBY ‘başkan’ı

29.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan başkanlık seçimlerinde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) adayı Neçirvan Barzani, meclis tarafından oy çokluğuyla yeni başkan seçildi.

Barzani IKBY ‘başkan’ı

Bölgesel başkanlık için düzenlenen ve 81 milletvekilinin hazır bulunduğu olağan meclis oturumunda, Barzani, 68 oy alarak bölgesel başkan oldu. Toplam 5 adayın yarıştığı seçimde, KDP’nin koalisyon ortağı ve kısa süre önce stratejik anlaşma imzaladığı Süleymaniye merkezli Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) oturuma katılmayarak başkanlık seçimini boykot etti.

Haberin Devamı

KYB tarafından yapılan açıklamada, Kerkük’te yeni bir valinin seçilmemesi ve imzalanan anlaşma konusunda KDP’den herhangi bir iyi niyet adımı gelmemesi üzerine oturumun boykot edildiği belirtildi. Neçirvan Barzani’nin başkan seçilmesinin ardından, önümüzdeki günlerde kabinenin oluşturulması için gözler mevcut IKBY Güvenlik Ajansı Müsteşarı Mesrur Barzani’ye çevrilecek.

Çavuşoğlu tebrik etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanlığına seçilen Neçirvan Barzani’yi tebrik etti. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu, telefonla aradığı Barzani’ye tebriklerini iletti.