Çanakkale Çomü Turizm Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı

Çomü Turizm Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı

31.05.2017 - 10:43 | Son Güncellenme:

.

Çomü Turizm Fakültesi Akademik Kurul Toplantısı

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Turizm Fakültesinde, akademik kurul toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Çavuş Şahin, toplantıda fakültenin bilimsel faaliyetlerini anlattı, okulun akademik ve fiziki durumu hakkında bilgi verdi.

Dekan Şahin, bu yıl 103 öğrenci mezun verdiklerini, 2. Ulusal Gastronomi Kongresi'nin ÇOMÜ'nün kuruluşunun 25. yılı etkinlikleri kapsamında 21-23 Eylül tarihleri arasında düzenleneceğini aktardı.

ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer de Türkiye'nin turizm alanında yetişmiş insan ihtiyacı bulunduğunu belirterek, "Nitelikli bir turizmci olmak, iyi bir turizm eğitimi almak önemli bir husus" diyen Acer, "Bu bağlamda Turizm Fakültesi öğretim üyesi kadrosu akademik çalışmalarına baktığımızda öğrencilerimizi buradan nitelikli ve alana katkı sağlayacak donanımla mezun ediyoruz." dedi.

Haberin Devamı

Gençlerin iş dünyasına entegre olmasını kolaylaştıracak etkinlikleri bölümlerden ve fakültelerden beklediklerine işaret eden Rektör Acer, şöyle devam etti:

"Turizm fakültesi bu anlamda güzel faaliyetler yapıyor. Kariyer Günleri, öğrencilerin iş dünyasındaki şirketlerle birebir tanışmasına imkan sağlaması açısından önemli. Burası özel lise mantığıyla hareket edecek bir kurum değil, burası aynı zamanda akademik bir kurum. Fakültenin gerçekleştirmiş olduğu, sempozyumlar, konferanslar ile yapılan ulusal ve uluslararası yayınlar da önemli. Bilimsel araştırma bence öğrenciler için yapılan faaliyetler kadar olmazsa olmaz."