Sık Kullanılanlara Ekle  Açılış Sayfası Yap  Sitene Ekle  İletişim    Kurumsal 22 Aralık 2006 / Cuma  
   Milliyet Online    Emlak    Otomobil    Kariyerim    Cumartesi    Pazar    Ege    Seri İlanlar    İnteraktif 
   
 » Detaylı Arama

  SON DAKİKA
  ANA SAYFA
  YAZARLAR
  SİYASET
  EKONOMİ
  FİNANS
  DÜNYA
  SPOR
  GÜNCEL
  YAŞAM
  MAGAZİN
  ASTROLOJİ
  TEKNOLOJİ
  HAVA DURUMU
  OMBUDSMAN
  ÇİZERLER
  Bilişim
  Eğitim
  TV Rehberi
Haber İndeksi Arşiv Haberci Üyelik
Stres hasta ediyor!

Stresin insan sağlığını önemli ölçüde olumsuz etkilediği ilk kez bilimsel olarak kanıtlandı

Sidney'de bulunan Garvan Enstitüsü'nden araştırmacılar, stresli dönemlerde vücutta Nöropeptit Y (NPY) adlı hormonun salgılandığını ve bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini kanıtladı.

Beyin ile bağışıklık sistemi arasında ilişki olduğu yolunda dolaylı kanıtların olduğunu söyleyen araştırmacılardan Fabienne Mackay, ilişkinin kesin olarak kanıtlandığını belirtti.

Araştırmanın yayımlanmasının ardından Mackay, "stresli dönemlerde, sinirler çok sayıda NPY salgılar. Kanda dolaşmaya başlayan bu hormonlar bağışıklık sistemi hücrelerini engeller" açıklamasında bulundu.

Herbert Herzog da Nöropeptit Y'nin tansiyon ve kalp ritmini olumsuz yönde etkilediğinin bilindiğini söyledi.

Herzog, hormonun bağışıklık sistemine etkisi olduğunun belirlenmesinin ardından bazı hastalıklarla mücadelede yeni gelişmeler sağlanabileceğine de değindi.

Herzog, "stres, nezle veya grip olduğunuzda ya da kanser gibi daha ciddi durumlarda sizin çok daha dayanıksız olmanıza neden olur" dedi.

'Journal of Experimental Medicine' adlı dergide yayımlanan araştırmada bilim adamları, stresin, romatoid artrit, Crohn ve şeker hastalıklarıyla da bağlantısı olduğunu vurguladı.

Kaynak: www.ekolay.net






 Doğru Besleniyor muyum?
 Benlerim Büyüyor...
 Başım Niye Ağrıyor?
 Şeker Hastası mıyım?
 Alkolik miyim?
 Kalbim Sağlam mı?


 GÜZELLİK
 KADIN SAĞLIĞI
 HAMİLELİK
 ÇOCUK BAKIMI
 VİTAMİN
 DİYET
 FİTNES


 Ankara
 Antalya
 İstanbul
 İzmir


 Ankara
 Antalya
 İstanbul
 İzmir


 İstanbul

© 2006 Milliyet