Gündem Çöpler hava yastığı olmuş

Çöpler hava yastığı olmuş

10.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Pendik’te bir evde bulunan Ahmet bebeğin tedavisi sürüyor. Bebeğin 12 metreden düştüğü ancak zemin kattaki çöpler sayesinde olayı hafif sıyrıklarla atlattığı öğrenildi

Çöpler hava yastığı olmuş

İstanbul Bağcılar’da arife günü alışveriş yapan ailesinin mağaza önüne bıraktığı bebek arabasından kaçırılan 4 aylık Ahmet Davulcu önceki gün kurtarılmıştı. İstanbul Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, bebeğin tutulduğu Pendik Çamçeşme Mahallesi Bülbül Sokak’taki bir eve düzenlediği operasyonda Mehmet Vaykı (36) ile kızları Nazan Vaykı (21) ve H. Vaykı’yı (16) gözaltına almıştı. Minik Ahmet de ağlama seslerinin üzerine 4 katlı apartmanın boşluğunda bulunmuştu. Minik çocuk giriş kattaki su vanalarının bulunduğu duvarın kırılmasıyla bulunduğu yerden polis tarafından çıkarılarak hastaneye kaldırılmıştı.

Haberin Devamı

Sıyrıklarla atlattı

Çöpler hava yastığı olmuş

Ahmet bebeğin kaçırılmasına ilişkin gözaltına alınanların sayısı 5’e yükselirken aynı aileden olan 5 kişinin 4’ünün dolandırıcılık, yankesicilik ve hırsızlıktan birden fazla suç kaydı bulunduğu ortaya çıktı. Şüphelilerden baba Mehmet Vaykı’nın kızı Nazan Vaykı’nın polisin eve koçbaşına girmesiyle birlikte Ahmet bebeği banyonun küçük camından apartman boşluğuna attığı, Ahmet bebeğin yaklaşık 12 metreden düştüğü ancak zemin kattaki çöplerin hava yastığı görevi görmesi sonucu küçük sıyrıklarla olayı atlattığı öğrenildi.

‘Bayramımız şimdi başladı’

Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi devam eden çocuğun babası Lokman Davulcu oğlunun bulunması ilgili şunları dedi: “Olayı ben de TV’de son dakika olarak gördüm. Hemen hastaneye geldik. Oğlumun herhangi bir sağlık problemi yok. Bir mucize sonucu yaşıyor. Dördüncü kattan apartmanın boşluğuna bırakılmış. Bu insanlar oğlumun ölümüne de neden olabilirdi. Oğlumu kaçıran bu insanları uzaktan yakından tanımam. Kimseyle sorunumuz da yoktu. Suçsuz günahsız insanlara böyle yapanları idam etsinler ki bu durum ibret olsun ki, bir daha böyle bir şeye cesaret etmesinler. Bizim bayramımız şimdi başladı.”

Haberin Devamı

‘Bavulun içine koymuşlar’

Pendik’teki apartman dairesinde dün sessizlik hakimdi. Ahmet bebeğin tutulduğu evin polis tarafından koçbaşıyla kırılan kapısı zincirlenmişti. Apartman sakinleri ise olayın hâlâ şokunu yaşıyordu. Apartman sakinlerinden Zeliha Elçi operasyon anını şöyle anlattı:

“Bu insanlarla 10 yıldır aynı apartmanda oturuyoruz. Ne iş yaptıkları hakkında bir bilgimiz yok. Ama hırsızlık yaptıklarını duymuştum. Olay günü de polisler eve baskın yapıp girdiğinde evde Mehmet, kızları Nazan ve H. vardı. Çocuğu sorduklarında kendilerinde çocuğun olmadığını söylediler. Evime girip yüzümü yıkadığımda bir ağlama sesi duydum. Apartman boşluğunda geldiğini fark ettim. Polise söyledim. Gelip benim banyomun camında apartman boşluğuna bakınca bebeği gördüler. Apartmanın girişindeki su vanaların olduğu duvarda bir boşluk açıp çocuğu kurtardılar.”

Pendik’te yaşayan şüpheli M.V.’nin komşusu Havva Kocaman ise, “Arife günü siyah, kenarlarında kırmızı çizgileri olan bir valizle bebeği buraya getirdiler. İnsanlar valizin hareket ettiğini görünce ‘İçinde ne var?’ diye sormuşlar ama bardak olduğunu söyleyip bebeği valiz içerisinde eve sokmuşlar” diye konuştu.

‘Onları herkes biliyor’

Zanlılarla aynı apartmanda oturan ve ismini vermek istemeyen apartman sakini ise “Hırsızlık yaptıklarını bilmeyen yok. Bizlerin bir şeyini çalmasalar da başka yerlerde hırsızlık yapıyorlardı. Benim iki oğlum var. Komşum Meryem geçenlerde bana ‘Bak ne güzel, senin iki oğlun var. Dikkatli ol, çocuklarını kaçırmasınlar’ dedi. İki kızları vardı. Ama kendisinden hiç erkek çocuk isteğini duymadım” dedi.

Haberin Devamı

Kabul etmediler

Mehmet Vaykı, Nazan Vaykı ve H. Vaykı’nın gözaltına alındığı olayla ilgili dün de Mehmet Vaykı’nın kardeşi Güngör Vaykı ve Songül Vaykı gözaltına alındı. Mehmet Vaykı’nın eşi Meryem Vaykı’nın ise arandığı öğrenildi. Gözaltına alınan 5 kişi ifadelerinde Ahmet’i kaçırdıklarını kabul etmedikleri belirtildi. Ancak MOBESE kayıtlarından Mehmet Vaykı’nın çocuğun çalındığı gün arabayı kullandığının tespit edildiği, Meryem ve Nazan Vaykı’nın da yanında olduğunun belirlendiği öğrenildi. Mehmet Vaykı’nın görüntülere rağmen olay günü İstanbul’da olmadığını söylediği belirtildi.

H. Vaykı’nın ifadesinde Ahmet bebeği ablası Nazan Vaykı’nın polislerin eve baskın yapması üzerine kendisini banyoya kilitleyerek apartman boşluğa attığını söylediği öğrenildi. Üsküdar’daki Çocuk Şube Müdürlüğü’nde işlemleri süren 5 kişiden Ahmet Vaykı’nın 18, Songül Vaykı’nın 5, Nazan Vaykı’nın 5, Göngör Vaykı’nın da 2 suç kaydının olduğu belirtildi. Mahalle sakinleri Ahmet Davulcu’yu kaçıran Meryem ve Nazan Vaykı’nın normalde başlarının açık olduğunu söyledi. Ancak görüntülerde ikisinin de kara çarşaflı olduğu tespit edildi. Yetkililer, zanlıların çocuğu dilenci ya da yankesici olarak kaçırmış olabileceklerini söyledi.