•    İçerdiği güçlü vitamin, mineral ve aktif maddelerle modern tıp ve kozmetik dünyasının her daim ilgisini çeken çörek otunun, beyin tümörünü engelleyici maddeler içerdiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır.
•    Kan şekerini düşürür ve dengeler. Dolayısıyla diyabet ve türevlerini de önler.
•    Kanser düşmanı niteliğindeki çörek otu; prostat, pankreas, kalın bağırsak, göğüs ve rahim kanseri gibi birçok kanser türünün tedavisine yardımcıdır.
•    Kolesterol ve yüksek tansiyonu düşürür.
•    Çörek otu aynı zamanda güçlü bir antioksidandır.
•    Özellikle kanser tedavisi sırasında alınan radyasyondan ve normal hayatta maruz kalınan radyasyonun etkisinden kurtulmak için de çörek otu tüketilmelidir.
•    Morfin bağımlılığını giderdiği bilimsel olarak kanıtlandığı için diğer bağımlılık yapıcı maddelere karşı da tüketilebileceği söylenmektedir.
•    Tümör oluşumunu engeller.
•    Sedef ve egzama gibi dermatolojik hastalıkların geriletilmesinde de çörek otu büyük rol oynar.

Çörek otunu nasıl tüketebilirsiniz?

Çörek otunun öğütülmüş olarak değil de tohum olarak satın alınması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Öğütülmüş çörek otu, bekletildiğinden dolayı içerdiği mucizevî faydaları kaybetmektedir. Bu yüzden tohum halinde satın alınıp, el değirmenlerinde öğütülerek kullanılmalıdır. Eğer öğütülmeden, tohum halinde tüketilirse sindirimi çok zor olabilmektedir. Bu nedenle öğütülerek veya çiğnenerek tüketilmelidir.

Çörek otu tohumu, öğünlerden önce bir çay kaşığı kadar çiğnenebilir. Sindirimini kolaylaştırmak için su veya bal kullanılabilir. Süt veya yoğurt ile tüketilmesi ise uzmanlar tarafından tavsiye edilmemektedir. 

Taze öğütülen çörek otunu elma, armut, muz gibi meyvelerin üstüne serperek tüketmeniz ara öğünlerde iyi bir alternatif olabilir. Hatta çok acıktığınızda bir dilim tam tahıllı ekmeğin üzerine bal sürüp ardından serpeceğiniz bir çay kaşığı çörek otuyla hem açlığınızı bastırırsınız hem de sağlıklı bir ara öğün gerçekleştirebilirsiniz.