Tekirdağ Çorlu Devlet Hastanesi'nde Kbrn Tatbikatı

Çorlu Devlet Hastanesi'nde Kbrn Tatbikatı

06.06.2017 - 14:22 | Son Güncellenme:

.

Çorlu Devlet Hastanesinde Kbrn Tatbikatı

TEKİRDAĞ (AA) - Çorlu Devlet Hastanesinde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, Nükleer (KBRN) içerikli tatbikat gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Bölgede meydana gelebilecek KBRN olaylarına karşı alınacak önlemleri planlamak ve farkındalık oluşturmak için, Çorlu Devlet Hastanesi Sivil Savunma Amirliği tarafından tatbikat düzenlendi.

Hastanenin acil kısmında düzenlenen tatbikatta, daha önceden kimyasal maddeye maruz kalmış hastalara yapılacak işlemler ve hasta nakilleri üzerinde duruldu.

Acil durumlardaki iletişim ve bilgilendirme, Hastane Kriz Koordinasyon Merkezinin işleyişi, hastane acil afet planı yönetimi ve benzeri uygulamaların tatbik edildiği KBRN tatbikat, hazırlanan senaryoda planlandığı gibi başarıyla sonuçlandırıldı.

Tatbikat sonrası gazetecilere bilgi veren Çorlu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yunus Cem Tuncer, yaşadığımız bölgenin sanayi bölgesi olduğunu ve her ana bu tip olaylarla karşılaşılabileceğini belirtti.

Haberin Devamı

Tuncer, yaşanacak olaylar karşısında hazırlıklı olmak için tatbikat yaptıklarını ifade ederek, ''Bölgemizdeki sanayi kuruluşlarının çoğu kimyasal ile çalışan sanayi türleri. Hastanemizin KBRN ünitesi, gelişebilecek bir takım kazalarla ilgili açılmış bir bölüm. Bu bölümde sık sık hastalarla karşılaşmaktayız. Gelen hastalar burada maruz kaldıkları kimyasal maddelerden arındırıldıktan sonra doktor kontrolünde müşayede altına alınıyor ve tedavileri yapılıyor. Bizler bu tatbikatları yapıyoruz.'' ifadelerini kullandı.