Tekirdağ Çorlu Kaymakamlığı’ndan dikkat çeken proje

Çorlu Kaymakamlığı’ndan dikkat çeken proje

13.05.2016 - 12:16 | Son Güncellenme:

Çorlu Kaymakamlığı’nın Trafik Haftası dolayısıyla hazırladığı trafik projesi kapsamında Çorlu’da bir dizi etkinlik gerçekleşiyor. Projenin büyük dikkat çeken kamu spotları, destek veren kurumlara ait reklam alanlarında yayınlanırken, Trafik Dedektifi eğitimi almış çocuklar da polislerle birlikte trafikte uygulama yapıyor. Yine proje kapsamında destek veren kurumlar tarafından, trafikte park sorunu yaşayanlara yönelik “Park Etme Eğitimi” düzenleniyor.

Çorlu Kaymakamlığı’ndan dikkat çeken proje

Trafik Haftası dolayısıyla Çorlu Kaymakamlığı tarafından hazırlatılan ve emniyet kemerinin önemine dikkat çeken kısa filmler, yayınlandığı günden beri binlerce kişi tarafından izlenerek ilçede büyük yankı uyandırdı. Dizi ve filmlerden tanınan Çorlulu küçük yıldız Ata Berk Mutlu’nun rol aldığı kısa filmde, “Beni seviyorsan kemerimi tak, bizi seviyorsan kemerini tak” mesajıyla emniyet kemerinin mutlaka takılması vurgulanıyor.

Haberin Devamı

Çorlu Kaymakamlığı’nın trafik projesi kapsamında hazırlattığı üç kısa filmden bir diğerinde ise Çorlu protokolü rol alıyor. “Çorlu Arka Koltukta Emniyet Kemeri Takıyor” adlı film için Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Çorlu İlçe Jandarma Komutanı Serkan Gürzsoy, Çorlu İlçe Emniyet Müdürü Aykut Efe ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Güçlü kamera karşısına geçti. Kurumlarından çıkışta araçlarının arka koltuklarına oturup emniyet kemerlerini bağlarken görülen amirler, hem örnek oluyor hem de verdikleri mesajla farkındalık uyandırıyor.

Proje kapsamında çekilen üçüncü filmde ise ünlüler yer alıyor. İrem Derici, Betül Demir, Edis, Murat Evgin, Niran Ünsal gibi ünlülerin kampanya sloganlarıyla mesaj verdiği video da hem ön hem arka koltukta emniyet takılmasının gerekliliğine dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Trafik dedektifleri iş başında

Emniyet Müdürlüğü’nün koordinatörlüğünde gerçekleşen etkinlik kapsamında geçtiğimiz haftalarda öğrencilere Trafik Dedektifliği eğitimi verilmişti. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler Trafik Dedektifi olarak trafik polisleriyle birlikte uygulamalara katıldılar. Gerçek trafik ortamında denetlemelere katılan minik trafik dedektifleri durdurulan araçlarda emniyet kemeri kontrolü yaptılar. Hem ön hem arka koltuklarda kemerlerin takılı olup olmadığını kontrol eden çocuklar, takanlara teşekkür takmayanlara uyarı belgesi verdiler. Kemerini takmadığı için uyarı belgesi alan sürücülere şubede emniyet kemeriyle ilgili eğitim videoları izlettirildi.

Jandarmadan çocuklara uygulamalı eğitim

Hafta dolayısıyla Çorlu İlçe Jandarma Komutanlığı’nda da öğrencilere trafik eğitimi verildi. Trafik Eğitim Parkı’nda Jandarma Komutanlığı Trafik Timleri personeli tarafından verilen eğitimde öğrenciler akülü mini araçlar ile uygulamalı ders aldılar. Derste öğrencilere, trafiğe nasıl çıkacakları, nasıl araç kullanacakları, yayalara yol vermeleri gerektiği anlatıldı ve uygulamalar yaptırıldı.

Park Etmeyi Dert Etme

9-15 Mayıs Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Park Etmeyi Dert Etme" eğitim etkinliği, 9 Mayıs Pazartesi günü Orion arka otoparkında başladı. Çorlu Kaymakamlığı tarafından da desteklenen, Orion AVM ve Ertan Sürücü Kursu işbirliğiyle düzenlenen eğitim kapsamında, uygulamalı olarak yatay ve dikey park eğitimi veriliyor. Eğitimin ilk gününde Çorlu Kaymakamı Levent Kılıç da eğitim alanını ziyaret etti. Parkuru inceleyen ve eğitime katılan vatandaşlarla görüşen Kılıç, Orion AVM Genel Müdürü Meral Bostan'dan da uygulama hakkında bilgi aldı.

Haberin Devamı

Trafikte yaşadığı park etme sorununu çözmek, park etmenin püf noktalarını öğrenmek isteyen herkesin ücretsiz olarak katılabildiği eğitimler hafta boyunca devam edecek. Orion arka otopark alanında oluşturulan özel parkurda gerçekleşen eğitimde Ertan Sürücü Kursu'nun araçları kullanılmakta ve eğitimler kursun direksiyon eğitmenleri tarafından verilmekte. Dileyen kişiler kendi arabalarıyla gelerek kendi araçlarında da ders alabiliyorlar. 15 Mayıs Pazar gününe kadar her gün yapılacak eğitimler saat 18:30'da başlıyor ve 20:30'da sona eriyor.