Çorum ÇORUM’DA KURAN KURSLARI 22 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

ÇORUM’DA KURAN KURSLARI 22 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

19.09.2014 - 19:00 | Son Güncellenme:

.

ÇORUM’DA KURAN KURSLARI 22 EYLÜL’DE BAŞLIYOR

Çorum Müftülüğü tarafından düzenlenen 2014-2015 eğitim-öğretim yılı Kur’an Kursları 22 Eylül Pazartesi günü başlıyor.
Çorum Müftüsü Mehmet Aşık, köklü bir tarihi geçmişe sahip olan Kur’an Kursları’nın kültürümüzün şekillenmesinde önemli katkısı olan yaygın eğitim kurumlarından biri olduğunu söyledi.
Günümüzde örgün eğitim süreci içinde bulunan veya süreci tamamlamış insanların büyük bir kısmının Kur’an-ı Kerimi yüzünden okumayı; iman, ibadet, ahlak konularında temel bilgileri ve Hz. Peygamberin hayatını önemli ölçüde bu kurumlardan öğrendiğini dile getiren Aşık, “Asırlar boyu milletimiz, ruhlarını Kur’an-ı Kerimle zenginleştirmek ve onun mesajıyla hayatlarımıza anlam vermek için gönül birliği yapmış, Kur’an-ı en güzel şekilde yazmak, okumak, hıfz etmek ve onun eşsiz mesajından nasiplenmek arzusuyla adeta birbiriyle yarışmıştır. Bu çerçevede insanımız, Kur’an’ın sadece Mushaflarda değil, gönüllerde, dimağlarda ve hayatın her anında var olmasını isteyerek okumuş ve hafızasına kaydetmiştir. Bunların yanısıra,Kur’an kursları, milli birlik ve beraberliği pekiştiren, sevgi, saygı ve dostluk bağlarını güçlendiren, vatan, millet, bayrak, şehitlik, gazilik gibi milli değerleri aşılayan ve bir arada yaşama bilincinin oluşmasına katkıda bulunan kurumlardır” dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, Kur’an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini hedeflediğini açıklayan Aşık, bu doğrultuda hazırlanan ihtiyaç odaklı “Kur’an kursları Öğretim Programı” ile kamuda ve özel sektörde çalışan-çalışmayan vatandaşların tercih ettiği gün ve saatlerde istedikleri öğretim programlarına katılmalarının amaçlandığını dile getirdi..
Aşık, böylece günlük hayatın koşuşturmasında vakitlerinin bir bölümünü Kur’an okumayı öğrenmeye veya dini bilgiler almaya ayıramayanların iş hayatından kopmadan başkanlığın yaygın din eğitimi hizmetinden yararlanmalarının sağlanacağını kaydetti. Görme ve işitme engelliler için il merkezinde Emre ile Ceritoğlu camilerinde kurs açılacağını belirten Aşık, bu kurslarda eğitim-öğretim görmek isteyenlerin başvuru yapmaları gerektiğini kaydetti.
YURT-KUR bünyesinde geçen yıl 158 erkek ve 230 bayan üniversite öğrencisine Kur’an Kursu hizmeti götürdüklerini anlatan Aşık, şunları kaydetti;
”2014-2015 eğitim öğretim yılında da YURT-KUR bünyesinde kalan daha fazla öğrenciye ulaşıp kuran-ı Kerimin öğrenilmesi planlanmaktadır. Hafızlığını tamamlayarak hafızlık belgesi alan öğrenciler ‘100 yatılı hafızlık’ projesi kapsamında eğitim veren 6 ildeki İstanbul, Denizli, Antalya, Trabzon, Şanlıurfa ve Ordu,Ünye Anadolu İmam Hatip Liselerine kayıt yaptırmaları halinde bu öğrencilere Türkiye Diyanet Vakfı tarafından burs verilmesi ve bu öğrencilerin öğrenimlerine devlet parasız yatılı olarak devam etmeleri sağlanacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığı ile Spor genel müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile sağlanan imkanlardan yatılı Kurlarımızdaki öğrencilerimizin istifade etmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır. Öğrencilerimize sporu sevdirmek boş vakitlerini spor yaparak geliştirmelerini sağlamak ve onların fiziksel ve sosyal aktivitelere katılmalarını sağlayarak gelişmelerine katkıda bulunmak hedeflenmektedir” diye konuştu.