The Others CTP Lideri Talat’tan sert çıkış: 'Dedikoducuları kapıya koymak lazım'

CTP Lideri Talat’tan sert çıkış: 'Dedikoducuları kapıya koymak lazım'

07.10.2016 - 15:28 | Son Güncellenme:

Talat, parti içi toplantılarda konuşulan konuların zaman zaman basına yansımasını sert sözlerle eleştirdi ve "Bunları kapının önüne koymalıyız" dedi.

CTP Lideri Talat’tan sert çıkış: Dedikoducuları kapıya koymak lazım

CTP Lideri Talat’tan sert çıkış: Dedikoducuları kapıya koymak lazım

Haberin Devamı

MİLLİYET LEFKOŞA
Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Mehmet Ali Talat, parti içi toplantılarda konuşulan konuların zaman zaman basına yansımasını sert sözlerle eleştirdi ve "Bunları kapının önüne koymalıyız" dedi. CTP'nin Güzelyurt İlçe Başkanlığı seçimlerinde konuşan Talat, ""Parti içindeki konuları dedikodu ve sosyal medya aracılığıyla dışarıya taşıyan, partinin yıpranmasını sağlayan bu insanları kapının dışına koymamız lazım" dedi. CTP lideri şöyle devam etti; "Bunun için hepimiz, bütün partililer uyanık olmalıyız. Parti içinde kavga da olabilir ama bunları halkın, basının önünde tartışmak, deşifre etmek CTP’lilik ile bağdaşmaz. Önümüzdeki dönemde umarım ki partimiz yeni tüzük gereği daha sağlam tedbirler alır."

Haberin Devamı

'Yasadışı adımlar'

“Sadece Kıbrıslı Türklerin değil, bütün Kıbrıs halkının CTP’ye ihtiyacı vardır ve bu devam etmektedir” diye konuşan Talat, UBP-DP hükümetini de topa tuttu. UBP-DP Hükümetinin OHAL’de yaşıyormuş gibi kanun gücünde kararnameler çıkardığını kaydeden Talat, "hükümetin yasadışı adımlar atarak ülkeyi yönetmeye kalkıştığı" savundu. Talat, “Bu yüzden görev CTP’nin omuzlarındadır. Hükümetin yasadışı işlerine karşı çıkmaya devam edeceğiz. Bu nedenle mağdur olanlar varmış, bunun sebebi yasadışılığı önleyen CTP değil, usulsüz işler yapan UBP-DP Hükümetidir. Herkes bunu böyle bilsin” ifadelerini kullandı. Bu arada yapılan seçimlerde İlçe Başkanlığına yeniden Doğan Şahali seçildi.