Sivas Cü Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Cü Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

26.11.2016 - 11:35 | Son Güncellenme:

.

Cü Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri düzenlenen törenle beyaz önlüklerini giydi.
Kültür Merkezinde gerçekleştirilen törende konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, beyaz önlük giyme geleneğinin birkaç yıl önce başladığını, bu törenlerin öğrencileri meslek hayatında hem motive etmek hem de beyaz önlüğün masumiyeti açısından önemli günler olduğunu belirtti.
Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İhsan Hubbezoğlu ise konuşmasında beyaz önlük giydirme töreninin 3’üncüsünü düzenlediklerini ifade ederek,"İlk Diş Hekimliği Fakültesi 22 Kasım 1908 yılında İstanbul Üniversitesi bünyesinde Diş Hekimliği Fakültesi olarak kurulmuştur. Bu nedenle, ’22 Kasım Diş Hekimliği Günü’ olarak kabul edilmiştir. Bu bağlamda fakültemizin değerli akademik personeli başta olmak üzere tüm diş hekimlerimizin bu anlamlı gününü kutluyorum. Diş Hekimliği Fakültesi olarak amacımız; çağdaş etik değerlerine ve insan haklarına saygılı, tam donanımlı birer diş hekimi yetiştirmektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından programa katılan protokol üyeleri tarafından öğrencilere beyaz önlükleri giydirildi.
Törene CÜ Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Taşkın, Genel Sekreter Vekili Doç. Dr. Hakan Yekbaş, Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Görler, Diş Hekimleri Odası Başkanı Fatih Uçar, fakülte dekanları, bölüm başkanları, yüksekokul ve enstitü müdürleri ve öğrencilerin aileleri katıldı.