Gündem Cuma namazı saat kaçta? İşte il il cuma namazı saatleri

Cuma namazı saat kaçta? İşte il il cuma namazı saatleri

19.11.2015 - 14:52 | Son Güncellenme:

Cuma günü Müslümanlar için önemi büyük bir gün olmakla beraber bugüne özel Cuma namazı kılınmaktadır. Her hafta değişen saatler nedeni ile vatandaşlar bu hafta Cuma namazı saat kaçta kılınacağını merak ediyor. İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere il il cuma namazı saatleri haberimizde...

Cuma namazı saat kaçta İşte il il cuma namazı saatleri

Tüm Müslümanlar her hafta Cuma namazı saati gelmeden önce camilere koşarlar. Cuma namazı vakti mimberde toplanıp cuma namazımını eda ediyorız. Cuma namazı öğle namazından önce kılınır. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer tüm illerde cuma namazı vakitlerini aşağıda sizler için hazırladık. Cuma namazı saat kaçta? Namaz kaç rekât ve nasıl kılınır? sorularının yanıtı ve tüm ayrıntılar haberimizde...

Haberin Devamı

İl il Cuma namazı vakitlerini öğrenmek için aşağıdaki linki kullanabilirsiniz.

CUMA NAMAZI VAKİTLERİNİ ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYIN!

CUMA NAMAZININ FAZİLETİ İLE İLGİLİ HADİSLER

"Birtakım kimseler ya cumayı terketmekten kesin olarak vazgeçerler, yahut da Allah onların kalplerini mühürleyecek, sonra kendileri muhakkak surette gafillerden olacaklardır." (Müslim, Cum'a, 40)

"Üç cuma namazını, aldırmayarak mazeretsiz bırakıp kılmayan kimsenin Allah, kalbini mühürler." (etTâc, I, 273)

"Cuma günü günah işlemeden selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer." (İmam-ı Gazali)

"Allah nazarında günlerin en kıymetlisi Cumadır. O, Kurban ve Ramazan bayramı gününden de kıymetlidir." (Buhari)

"Cumadan faziletli bayram yoktur ve o günkü iki rekat namaz, Cuma günü dışındaki bin rekattan efdaldır." (Deylemi)

"Bir Müslüman, Cuma günü gusül abdesti alıp, Cuma namazına giderse, bir haftalık günahları af olur ve her adımı için sevap verilir." (Riyadun-nasıhin)

CUMA NAMAZI NASIL KILINIR?

Öncelikle, Cuma namazının dört rekatlık ilk sünneti kılınır. Bu kılınan sünnet namazı, öğlen namazının ilk sünneti gibi kılınır. Bu namazı cemaatte yer alan her Müslüman bireysel olarak kılar ve sessizce Müezzin Efendinin seslenişi beklenir. Sonra, cami içerisinde Müezzin tarafından sadece cami cemaatının duyabileceği kadar bir sesle ikinci ezan okunur ve akabinde imam hutbeye çıkarak Hutbesini okunur. Hutbe okunduktan sonra, müezzin tarafında kamet getirilir ve cemaat İmama tabi olur ve Cuma namazının iki rekatlık farzı kılınır.

Daha sonra ise bütün cemaat Cuma namazının iki rekatlık farzını imam ile beraber kılarlar. Sonra, dört rekattan oluşan Cuma namazının 4 rekatlık son sünneti kılınır. Bu son sünnetinde kılınış şekli ve usulü ilk sünnet gibidir.

Bundan sonra, 'Vaktine yetişip kılmadığım son öğle namazının farzını kılmaya' diye niyet ederek, aynen öğle namazının farzının kılınışı gibi zuhr-i ahir dediğimiz namaz kılınır. Bu önemli namaza niyeti şöyle yapmak daha uygun olacaktır; Niyet ettim 4 rekat zuhr-i ahir kılmaya

Daha sonra ise, iki rekat sünnet namazı kılınır. Bu namaza niyet ettim öğlen namazının 2 rekat son sünnetini kılmaya denir ve öğlen namazının son iki sünnetin kılınır.

Son olarak ta Müezzinin yönlendirmesi ile Ayet-el-kürsi ve tesbihler okunur, yani tespihat yapılır, dua edilir ve cemaat dağılır.