1 tabak 1 bardak

Mevsimin en şifalı sebzelerinden kerevize portakal, ayva, armut gibi meyvelerle aroma verip mucize tatlar elde etmek mümkün

1 tabak 1 bardak

Yemek

Kerevizli kış çorbası

Malzemeler (6-8 kişilik)
l 1 adet orta boy patates
l 1 adet küçük boy kereviz
l 1 adet havuç
l 1/2 adet kuru soğan
l 1 fincan yeşil mercimek
l 1 çay bardağı erişte
l 2 lt tavuk suyu ya da et suyu
l 2 tutam kimyon
l 1 tatlı kaşığı kuru nane
l 1/4 çay kaşığı karabiber
l 4 yemek kaşığı zeytinyağı
l Yeterince tuz

Hazırlanışı
Patates, havuç, kereviz ve soğanı küp küp doğrayın. Bir tencerenin içine zeytinyağını koyun, doğradığınız sebzeleri zeytinyağında soteleyin. Sotelenen sebzelerin üzerine tavuk suyu/et suyunu ekleyin, sebzeleri haşlanmaya bırakın. Sebzeler yumuşayınca çorbayı blender’dan geçirin. İçine yeşil mercimeği ekleyip
10 dakika haşlayın. Ardından erişteyi ilave edip 10 dakika daha kaynatın.
Daha sonra baharatları ve tuzunu ekleyip sıcak servis edin.

Kokteyl

Bellini

Bu kokteyl ilk kez İtalya’da Cipriani tarafından yapıldı. Popülerliğini hâlâ korumakta olan, aperitif olarak içilebilecek çok lezzetli bir kokteyl

Malzemeler
l 3 cl şeftali püresi
l 14 cl prosecco
l Bardak: Şampanya bardağı

Hazırlanışı
İki malzeme karıştırılarak şampanya bardağında servis edilir. Tatlı, hoş bir başlangıç olarak ve tüm gün içilebilir.

19 Ekim 2019 Magazin Bülteni19 Ekim 2019 Magazin Bülteni

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber