Cumartesi 80’leri Paris’e taşıyan Türk tasarımcı

80’leri Paris’e taşıyan Türk tasarımcı

06.12.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tasarımcı Hande Çokrak, Paris’teki Galeries Lafayette’te 1980’lerden ilham aldığı yeni koleksiyonunu sergiliyor

80’leri Paris’e taşıyan Türk tasarımcı

Ekim ayında düzenlenen Fashion Week İstanbul’da, defilesi organizasyonun ana sponsoru Mercedes-Benz tarafından özel olarak desteklenen Hande Çokrak güzel haberlere doymuyor. Bu yıl Who’s Next “Paris Capitale De La Creation” Yılın Tasarımcısı ödülüne layık görülen Çokrak, markası Maid in Love ile Dior, Chanel gibi prestijli markaların desteklediği “Mediterranean Fashion Prize”ı da kazandıktan sonra Fransa’da dört gün süren yoğun bir danışmanlık programından geçti ve bu süreçte Galeries Lafayette’ten sergi teklifi aldı.

Haberin Devamı

Lüks detayları sokak stiline uyguluyor

Moda eğitimini London College of Fashion’da Kadın Giyim Tasarımı Bölümü’nde tamamladıktan sonra beş yıl boyunca sektörde deneyim kazanıp 2011’de kendi markasını kuran tasarımcı böylece geçtiğimiz günlerde başlayan sergisiyle Dice Kayek’ten sonra, Paris’in bu çok ünlü departman mağazasında sergi düzenleyen ikinci Türk markası olmuş oldu.

“Sergi bu ay boyunca devam edecek. Bu tarih hem Noel’i hem de yeni yılı kapsadığı için mağazanın en yoğun zamanı. Marka bilinirliğimde çok önemli rol oynayacağını düşünüyorum” diyen Çokrak, adı “Don’t K my J” olan yeni koleksiyon için 80’lerin eğlenceli ve dinamik sosyal hayatından ilham almış. Koleksiyon, üç boyutlu ve el işlemeli kumaşları kendin yap konseptiyle bir araya getiriyor ve lüks detayları sokak stiline uyguluyor.

Haberin Devamı

Retro sweatshirt’ler, eşofman altları, slogan lastiklerle süslenmiş parçalar ve alt-üst kombinlenen takımlar da dönemin etkisini yansıtan diğer unsurlar. Çokrak’ın kullanmayı çok sevdiği dijital baskılar da işin içine girince ortaya parti tadında bir koleksiyon ve çok eğlenceli görünen bir sergi çıkmış. Tasarımcının yeni hedefi ise yurt dışında Maid in Love mağazaları açıp erkek tasarımlarını da koleksiyonlarına eklemek.