Cumartesi Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetler

Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetler

03.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Hilton İstanbul Bosphorus’ta yer alan Lalezar Meyhanesi kaybolmaya yüz tutmuş lezzetleri geleceğe taşımak misyonuyla, mart itibarıyla yeni bir konsepte başladı: “Yerel Mutfak Global Lezzet”.

Adanalı kadınların elinden yöresel lezzetler

Mekanda, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle farklı bir boyut kazanan bu konseptle beraber 8-9-10 Mart perşembe, cuma ve cumartesi günleri Adana’nın patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, kuru patlıcan dolması gibi en beğenilen yöresel yemek ve mezelerini içeren özel bir menü sunulacak. Lalezar Meyhanesi’nin mutfağı, kadınların ekonomik yönden kalkınması ve kültürel değerlerin yaşatılması amacıyla kurulan Kınalı Eller Salmanbeyli Kadın Kalkınma Kooperatifi’nden dört kadın temsilciye emanet edilecek. Pişirme, hijyen ve sunum teknikleri konusunda 2 yıl eğitim alan Salmanbeyli Köyü’ndeki 30 kadının içinde bulunduğu oluşum da ilk kez tanıtılacak.

Haberin Devamı

Orijinal menüsüne ilave olarak verilecek “Adana Yöresel Lezzetler menüsü patlıcan güveç, kuzu şiş kebap, nohutlu patlıcan dolması, bartavit, paşa öfelemeci, teretür, muhammara gibi yemek ve mezeler ile karakuş ve taş kadayıf tatlılarından oluşuyor.