Cumartesi Aksiyon yıldızları karması

Aksiyon yıldızları karması

14.08.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Sylvester Stallone ne kadar “sert adam” varsa yanına alıyor, paralı askerlerden oluşan bir birliğin hikayesini anlatıyor

Aksiyon yıldızları karması

Rocky” ve “Rambo” serilerini devam ettirip ettirmeme konusunda fikrini değiştirip duran Sylvester Stallone, seri olmaya aday, yepyeni bir işle karşımızda. Stallone yönettiği, senaryosunu yazdığı ve başrolü üstlendiği “Cehennem Melekleri”nde genç ve yaşlı aksiyon yıldızları bir araya getiriyor. Jason Statham genç kuşağın temsilcisi olarak öne çıkarken Sylvester Stallone, Dolph Lundgren, Jet Li ve Mickey Rourke gibi ağır toplara küçük birer sahneyle Arnold Schwarzenegger ve Bruce Willis de katılıyor.
Sert adamlardan oluşan profesyonel bir paralı birliğin lideri Barney’e çok iyi ücret alacakları bir iş geliyor. Güney Amerika’da bir adanın yönetimini ele geçirmiş bir diktatörü devirmek... Kaslı adamlarımız ağır silahlarını kuşanıp adaya yollanıyor.
Buram buram testosteron kokan bir projede duygusal bir gelişim veya bir karakter derinliği aramamak lazım. “Cehennem Melekleri” silahlara meraklı bir oğlan çocuğunun hayal alanı gibi...
Çok ses çıkaran silahlar, her saniye racon kesen, artistlik taslayan adamlar, kasların yarıştığı sahneler, başarı kıstasının saniyede adam öldürme sayısı olması ve bunlara zemin oluşturmak dışında bir işlevi olmayan bir senaryo görüyoruz. 80’lerin aksiyon klişeleriyle bezeli, dönemin aksiyon furyasının bir reenkarnasyonunu andıran film, haftaya vizyona girecek “A Takımı”nın ön hazırlığı olarak da düşünülebilir.

“Cehennem Melekleri / The Expendables”
Yön.: Sylvester Stallone
Oyn.: Sylvester Stallone (Barney Ross), Jason Statham (Lee Christmas), Jet Li (Ying Yang), Dolph Lundgren (Gunner Jensen), Mickey Rourke (Tool)
Sen.: Dave Callaham,
Sylvester Stallone
Gör.: Jeffrey L. Kimball
Müz.: Brian Tyler



Kadro harika, espriler felaket
Büyükler / Grown Ups”ın ilk dikkat çeken yönü oyuncu kadrosu. Adam Sandler, Kevin James, Chris Rock, David Spade ve Rob Schneider’dan oluşan komedi beşlisi, filmde yıllar sonra bir araya gelen beş çocukluk arkadaşını canlandırıyor. Basketbol koçlarının ölümü üzerine aileleriyle birlikte büyüdükleri yere dönüyorlar ve birkaç günlerini bir göl evinde geçiriyorlar.
Film, oyuncu kadrosunun komedi alanındaki yeteneklerinden bir an bile yararlanamıyor. Karakterlerin birbirlerine takıldıkları bölümler, büyük umutlarla anlatılan ama kimsenin gülmediği şakalar silsilesi olarak kalıyor. Filmin fiziksel komedi bölümü de aynı güldürememe sendromundan mustarip. Hem sözlü hem fiziksel komedide çuvallayınca, dünyanın tüm komedyenlerini toplasanız bile önemi kalmıyor.

Arabistan yolculuğu
Çarşamba günü gösterime giren belgesel “Arabia”, kısa belgeselleriyle iki Oscar adaylığı kazanan Greg MacGillivray’ın imzasını taşıyor. Filmde üç değişik anlatıcı, Arabistan hakkında bilgi veriyor.


Kedi-köpek savaşı
2001 yapımı “Cats & Dogs”un dokuz yıl aradan sonra gelen devam filmi “Kediler ve Köpekler: Kitty Galore’un İntikamı / Cats and Dogs: The Revenge Of Kitty Galore”, çocuklara hitap eden bir film. İnsanlardan nefret eden kedi Kitty Galore, insanlardan ve köpeklerden intikam alacağı bir plan yapıyor. Bunu engellemek için kediler ve köpekler, işbirliği yapmaya mecbur kalıyor.