Cumartesi “Alışverişe annemle çıkıyorum”

“Alışverişe annemle çıkıyorum”

09.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

“Aşktan Kaçılmaz” dizisinde izleyeceğimiz Pelin Akil: “Deli gibi alışveriş yapmam ama kitap, plak, CD alırken şuurumu kaybediyorum. Alışverişi annemle yaparım. Zevklerimiz farklı ama sayesinde israftan kurtuluyorum”

“Alışverişe annemle çıkıyorum”

Pelin Akil’i “Arka Sıradakiler” dizisinde bir liseli, “Seksenler” dizisinde ise polisten köşe bucak kaçan sol görüşlü bir genç kız olarak izledik... Birçok farklı karakterde gördüğümüz oyuncuyu bu kez Star TV’de başlayacak “Aşktan Kaçılmaz” dizisinde otoriter savcı Yasemin olarak seyredeceğiz. Mardin’deki çekimlere gitmesine az bir süre kala 28 yaşındaki Akil’le “Kahvemi içip butiklere, plakçılara bakmayı çok seviyorum” dediği Cihangir’de buluştuk, hem plakçıları turladık hem alışveriş yaptık.

Yeni sezonda Star TV’de başlayacak olan “Aşktan Kaçılmaz”da oynayacaksınız.
Bu kez nasıl bir karakterle izleyeceğiz sizi?


Ayakları yere basan savcı Yasemin’i oynuyorum. Özel hayatında da işinde olduğu kadar ciddi bir kadın. Seyirci zamanla onun ne kadar renkli, cıvıl cıvıl
bir yanı olduğunu da görecek.

Dizi dışında başka projeleriniz olacak mı?

Bu sene tiyatroya biraz ara verip sadece işime yoğunlaşmak istiyorum. Tiyatroyu çok seviyorum ama bu dönemde yapamayacağım. İkisi birlikte çok zor oluyor ve kafa dağınıklığı yaratıyor.

“Herkeste gördüğüm kıyafetleri almam”

İşten kalan zamanlarda alışverişe çıkar mısınız?

Deli gibi alışveriş yapmam. Rahatıma düşkünüm, aldığım kıyafetleri eskiyene kadar giyerim. Ama kitap, plak, müzik CD’leri, film DVD’leri söz konusu olunca şuursuzca alışveriş yaparım.

Haberin Devamı

Alışverişe tek başınıza mı çıkarsınız?

Annemle çıkarım. Zevklerimiz farklı ama alışverişte onun sayesinde israftan kurtuluyorum. Sağ olsun beni engelliyor, bu da işime geliyor.

Genelde nerelerden alışveriş yaparsınız?

Her yerden yaparım. Hoşuma giden, bana yakışacağını düşündüğüm bir şey gözüme takılırsa nereden aldığımın önemi olmaz. Bağdat Caddesi’ne yakın oturduğum için acil ihtiyaçları oradan alırım. Massimo Dutti, Zara, Network ve Topshop sevdiğim mağazalar arasında. Keyif için alışverişe çıkarsam herkeste gördüğüm kıyafetleri almam. İçinde rahat olacağım kıyafetleri bulmaya çalışırım. Bazen ikinci el dükkanlarından, Cihangir’deki küçük butiklerden kimsenin farkına varmadığı aksesuarlar, gözlükler, çantalar bulurum.

“Yatmadan salyangoz kremi sürüyorum”

Bazı kadınların çanta, ayakkabı vb. koleksiyonları olur. Sizin var mı?

Ayakkabı konusunda biraz detaycıyım. Kalitesine ve rahatlığına önem veririm.
Ona verdiğim paraya acımam.

Haberin Devamı

Butiklerden gözlükler, çantalar bulup alırım dediniz.- Sık sık aksesuar kullanır mısınız?

Evet. Genelde gümüş küpe ve yüzük kullanırım. Bir de saçıma bandana ya da tülbent bağlamayı çok seviyorum.

Kozmetikle aranız nasıl?

Günlük hayatta fazla makyaj yapmamaya çalışıyorum. Mümkün olduğunca daha doğal ürünler tercih ediyorum. Clinique, Yves Rocher, Mac ve Nars’ın ürünlerini alıyorum. Rimel ve allık vazgeçilmezlerim. Yüzümle para kazandığım için kozmetiğe harcadığım paraya üzülmem.

Cilt bakımı yaptırır mısınız?

Senede bir-iki kez cildim hava alsın diye yaptırırım. La Roche’un nemlendiricisini ve toniğini kullanıyorum. Gece yatmadan önce salyangoz kremi sürüyorum.

“Sevgilimle sahilde bisiklete binerim”

Boş vakitlerinizi nasıl değerlendirirsiniz?

Kesinlikle evde! Bacaklarımı uzatıp ya müzik dinlerim ya da
bol bol film izlerim. En sevdiğim filmler “Old Boy”, “True Friends”, “El Cuerpo” ve “Her”. Bir de fırsat buldukça Caddebostan sahilinde erkek arkadaşımla bisiklete biniyorum.

Dışarı çıktığınızda genelde nerelerde vakit geçirirsiniz?

Evime de yakın olan Cafe 7’ye
ya da Carribou kafeye annemle gidip kahvemizi alır ve dedikodu yaparız. Caddebostan Nero’yu da severim. Karşıya geçersem Cihangir’deki Manuel kafeye uğrar, dergi okur, kahve içerim. Eğer gece çıkacaksam Anjelique’e gidip eğlenirim. Bir de arkadaşlarımın düzenlediği ev partilerinden çok keyif alıyorum.

Haberin Devamı

Hayvanları çok seviyormuşsunuz. Evde beslediğiniz kedi, köpek var mı?

Sevmek ne, bayılıyorum! Bir kedim var, Şakir. Onun adına Instagram hesabı bile açtım. Hem
en yaramaz hem de en iyi arkadaşım.

“Vakit bulursam Kadıköy sahaflarına uğrar, kitap alırım”

Spor yapar mısınız?

Geçen sene düzenli pilates yapıyordum. Mardin-İstanbul arası çekimlere başladığım için artık çok düzenli olmasa da fitness yapıyorum. Bir de dans etmeyi çok seviyorum.

Kitap okumayı sever misiniz?

Okuyorum tabii. Vakit bulursam Kadıköy sahaflarına uğrar, Taksim’deki kitapçıları gezer, kendime yeni kitaplar alırım. Gündüz Vassaf’ın kitaplarını okumaktan
büyük keyif alıyorum.
En son okuduğum kitabı “Cehenneme Övgü”ydü.

Haberin Devamı

Müzikle aranız iyiymiş. Küçüklükten beri annenizin pikabında plak dinleyip şarkı söylemeyi çok severmişsiniz.

Evet, şarkı dinlemeyi de söylemeyi de çok seviyorum. Caz, rock, blues, house, lounge... Her tür müzik dinlerim. Müzikle ilgili aradığım her şeyi Cihangir’deki Opus3a’da bulabildiğim için oraya sık sık gidiyorum.

Yemeğe meraklı mısınız? Evde yapar mısınız?

Zamansızlıktan dolayı çok yapamıyorum ama yaparsam da iyi yaparım. Zeytinyağlılarda ve pilavda ustayımdır. Bir de iyi kek yaparım. Yemek yapacağım zaman mahalle kasabına, manavına gider, ne lazımsa alır gelirim.