Cumartesi Alman Oktoberfest İstanbul’a taşınıyor

Alman Oktoberfest İstanbul’a taşınıyor

27.10.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Münih kentinin sembolü haline gelen efsanevi festival Oktoberfest, 3 Kasım’da Kemer Golf&Country Club’da gerçekleşecek

Alman Oktoberfest İstanbul’a taşınıyor

İlk kez 1810 yılında Almanya’da dönemin Bavyera prensi Ludwig ve prensesi Therese’nin evlilik yıl dönümlerini kutlamak için düzenlenen Oktoberfest, günümüzde dünyanın en renkli ve büyük festivallerinden biri haline geldi. Öyle ki dev çadırlarda bira ve yemek servisinin yapıldığı Oktoberfest, Almanya sınırlarını aşıp Amerika’dan Avrupa’ya kadar birçok ülkede kutlanıyor. Türkiye de bu dünya çapındaki etkinliğe son yıllarda eşlik eden ülkelerden biri.
Pepe Events’in ikinci kez organize ettiği festivale bu yıl Kemer Golf&Country Club ev sahipliği yapıyor. Almanya’nın sembolik festivalinin Türkiye’de yapılması üzerine birçok eleştiri gelse de organizasyonun amacı Almanya’daki Oktoberfest anlayışını İstanbul’a getirmek. Oktoberfest’te yaratılan sosyokültürel paylaşım ortamında farklı ülkelerden ve kültürlerden gelen binlerce müziksever eğlenirken aynı zamanda kültürleri tanıma fırsatı da buluyor.

Haberin Devamı

Can Bonomo, Deep Note, Namütenahi ve Musikapelle Elbach
İstanbul’daki etkinlik için Kemer Golf & Country Club Atlıspor tesislerinde iki bin metrekarelik çadır ve VIP konuklar için de
500 kişilik bir başka çadır kurulacak. Geleneksel Oktoberfest menüsü ile çeşit çeşit sosisleri, bretzel ve apfelstrudel gibi orijinal lezzetlerin tadılacağı, Münih’ten katılacak olan Oktoberfest Komitesi’nin de destek verdiği festivalde Musikapelle Elbach’ın müzik
ve dans gösterisi yer alırken Deep Note, Namütenahive Can Bonomo sahne alacak. Festivalin biletleri Biletix’te 50-250 TL.