Cumartesi Amigo kız olmak isteyene akademide dersler var

Amigo kız olmak isteyene akademide dersler var

05.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzleyicilerin dilinde “ponpon kızlar”, onlar ise resmi adları olan “Efes Kızları” diye anılmak istiyor...

Amigo kız olmak isteyene akademide dersler var

Basketbol maçlarında tribünleri coşturan dansçıların artık bir okulu var. Geçen hafta kurulan Efes Kızları Akademisi’nde hem dansçılar genel dans türleri üzerine eğitim alıyor hem de ileride Efes Kızları arasında yer almak isteyenler, püf noktaları öğreniyorlar. İlk atölye için İsviçre’den koreograf Yves Cueni getirtildi. Efes Kızları ve diğer amatör dansçılar beş günün sonunda birer sertifika alacak. Ayrıca bundan sonra koreografide kullanılacak müzikleri de DJ U.F.U.K hazırlayacak.

11 yaşından beri profesyonel dansçı
Yves Cueni (Koreograf)
Yves Cueni, İsviçreli bir koreograf. Henüz 18 yaşında olmasına rağmen özgeçmişi oldukça dolu. 11 yaşından beri dans eden Cueni, ülkesinde çeşitli televizyon programlarında dans etmiş ve Los Angeles’ta ünlü koreograf Alex Bullon ile çalışmış. Efes Kızları Akademisi’nde koreografi hazırlayan Cueni “Türkiye’de dansın bu kadar ilerlediğini görmek çok güzel. Avrupa ile arasında hiçbir fark yok. Kızlar çok zeki ve çalışmayı seviyorlar. Gerçekten dansı öğrenmek istiyorlar. Bu yüzden çok rahat çalışıyoruz” diyor.

Sezen Aksu’nun ekibindeydi
Irving Resurreccion (Koreograf
)

Irving Resurreccion Amerikalı fakat İstanbul’da yaşıyor. Yurtdışında birçok ünlü ile çalışmış. Türkiye’ye ise 2006 yılında Hepsi grubu için gelmiş. Ardından Kenan Doğulu, Sezen Aksu, Sıla gibi isimlerle çalışmış. Türkiye’ye yerleşmesindeki en önemli sebep ise bir Türkle evlenmesi. Resurreccion bir süredir Efes Kızları’nı çalıştırıyor: “Akademi düşüncesi gerçekten çok güzel. Birçok dans tarzını bir araya getirip ona göre bir koreografi çıkarıyoruz. Bu işte önemli olan enerjidir ve bu da kızlarda fazlasıyla var”.

Turist olarak geldi, bir Türkle evlendi
Ekaterina Frolova (Koreograf)

Ekaterina Frolovo 8 yaşından beri dans ediyor. Türkiye’ye turist olarak gelmiş. Ardından bir Türkle evlenmiş ve burada yaşamaya başlamış. Korolova “Biz bütün stilleri öğretmeye çalışıyoruz. Özellikle sportif danslara ağırlık veriyoruz. Modern dansı alıp üzerine akrobasi ve ritmik jimnastik hareketleri katıyoruz. Dört tarafımızda da seyirci olduğu için seçtiğimiz hareketlerin konukları eğlendirmesi çok önemli. Basketbolcular gibi biz de maçtan önce antrenman yapıyoruz” diyor.

“Sıfır bedene karşıyız”
Müjgan Nadanoğlu (Efes Kızları Koor.)
Müjgan Nadanoğlu, dans kariyerine dokuz yıl önce Efes Pilsen takımında başlamış. Ardından Efes Kızları olarak koordinatörlük görevini üstlenmiş. Nadanoğlu dansçıları seçerken: “Fiziksel özelliklerine ve dans yeteneklerine göre seçiyoruz. Sıfır bedene karşıyız. Önemli olan fit ve sağlıklı olması” diyor. Nadanoğlu, bu dansçılara halk arasında ponpon kızlar denmesine tepkili: “Çok emek harcıyoruz. Bu kızlar birer dansçı. Ponpon kızlar olarak değil ‘Efes Kızları’ olarak anılmak istiyoruz”.