Cumartesi Aslan yürekli kadınlar…

Aslan yürekli kadınlar…

05.05.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Marmarisli kadın yelkenciler bu yıl yine dikkat çekici bir etkinliğe imza atarak kadının güçlendirilmesini gündeme getirecek.

Aslan yürekli kadınlar…

Marmaris’te yaşayan kadın denizcilerimiz bu yıl yelkenlerini fırsat eşitliğine dikkat çekmek için kırmızı açacak. Neslihan Karayel’in öncülüğünde geçtiğimiz dört yıl içinde meme kanseri, kadına şiddet, organ bağışı ve çocuk istismarı konularına dikkat çeken başarılı yelkencilerimiz bu yıl da kadının güçlendirilmesi konusunu gündeme getirecek. Onları 08-15 Eylül 2018 tarihlerinde Orhaniye ve Hisarönü Körfezi’nde göreceksiniz.

Haberin Devamı

Selamlamadan geçmeyin. “Daha güzel bir dünyayı ancak kadınlara ve kız çocuklarına eşit fırsatlar sunarak yaratabiliriz” diyorlar. Haklılar ve desteklenmeleri gerekiyor. Konuyla ilgili bir notum daha var: Uluslararası Kadınlar Yelken Haftası bu yıl 8-15 Eylül tarihleri arasında kutlanacak. Takvimlerinize not alın ve onları yalnız bırakmayın. internationalwomensailingweek.com sitesinden ayrıntılı bilgi edinebilirsiniz. Neslihan Karayel öncülüğündeki kadın denizcilere sponsor olmak isteyen kuruluşlar 532 332 95 18 no’lu telefonu arayabilir.

MARİNALARDAN...

- Seferihisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği yapan Teos Marina, çeşitli okullarda eğitim gören çok sayıda denizsever öğrenciye kapılarını açtı. Swan marka teknesi Anouk ile dünya seyahatleri gerçekleştiren usta denizci Ekrem İnözü, gençlere denizci bir millet olmamız gerektiğini söyleyerek Atatürk’ten örnekler verdi. Günümüzde dünya turu yapan yaklaşık 15 Türk denizcisi olduğunu belirten İnözü, İngiliz ve Fransızların bu konuda açık ara önde olduğunu belirtti. Anouk’u ziyaret eden öğrencilere Teos Marina Genel Müdürü Faruk Ünlü tarafından günün anısına tişört ve su geçirmez cüzdan hediye edildi.

Haberin Devamı

Aslan yürekli kadınlar…

- Setur 40. yılını kutluyor. Farklı bölgelerde 11 marinaya sahip olan sektörün lider kuruluşu, konuklarına yeni kampanyalarla cazip imkanlar sunuyor. Yıllık sözleşme yapan tekne sahipleri, Setur’a ait diğer marinalarda 30’ar gün ücretsiz, takip eden 60 güne kadarki konaklamalarında yüzde 50 indirim kazandıkları gibi ek olarak ücretsiz ilave süre ve yol yardımı gibi önemli avantajlar da elde ediyor. Bu yıl 40. yaşını kutlayan Setur, tekne sahiplerine gezerken kazan, yol yardımı, zincir sadakat, ortak lift kullanımı, satılık tekne, sözleşme dizaynı, yeni sıfır tekne, kazan kazandır başlıkları altında cazip olanaklar sunuyor.
Koç Topluluğu bünyesinde 1978 yılında faaliyetlerine başlayan Setur’un A’dan Z’ye tüm çalışanlarına başarılı ve bol kazançlı nice yıllar diliyorum.

- Ataköy Marina, ülkemizde 25 ile 100 metre uzunluğundaki 232 Mega (25 m ve üstü) ve Giga- Terayat’ı (90 m ve üstü ) aynı anda konuk edebilme kapasitesine sahip önemli bir tesis. Sadece Türk teknelerine değil, Karadeniz ve Akdeniz havzasındaki yabancı bayraklı yatlara da beş yıldızlı hizmet sunmasıyla tanınıyor. Ataköy Marina, yeni hizmete giren Mega Yat Limanı ile tekne boylarına bağlı olarak 1000 tekneye denizde bağlama yeri sağlama kapasitesine kavuştu. 167 bin metrekare korunmuş (liman içi) su yüzeyi alanına sahip modern tesiste, 1.5 km dalgakıran uzunluğu bulunuyor. 25 ile 100 m arasındaki motor yat, katamaran ve yelkenli yatlara hizmet verilebiliyor.

Haberin Devamı

Aslan yürekli kadınlar…

- Marintürk İstanbul City Port Marina’nın ana sponsorluğunda düzenlenecek yelken yarışı 6 Mayıs Pazar günü Pendik’te gerçekleştirilecek. Yelken ve deniz tutkunlarını buluşturacak olan ‘Pendik Yelken Marintuk Cup’ ve ‘2. Ayak Türkiye Sports Boat Trofe’ için başvurmak isteyenler 532. 247 86 78 no’lu telefonu arayabilir. Yıldız Holding’in iştiraki olan tesiste buluşacak olan yarışa katılacak tekneler, kendilerine ayrılmış özel pontonlara ( yüzer mobil iskelelere ) bağlanacak. Her sınıfın birincilerine İstanbul veya Göcek’te 1 ay, ikincilere 15 günlük konaklama ödülü verilecek. Üçüncü olacaklar İstanbul’da 3 gün süreyle karada kalma ve denize indirme imkanı kazanacak.

Haberin Devamı

LEZZET

Enginar diyarına yolculuk…

İzmir’den karayoluyla yaklaşık bir saatlik mesafede bulunan Karaburun’a tekneleriyle gitmeyi planlayanlar poyraz eserken Büyük Bodrum olarak bilinen geniş koyda alargada (demirde) kalabilir. Gündoğusu ve lodosa açık olan koy, sessiz ve dinlendirici tatilden hoşlananlar için cazip. Çocukluğu orada geçmiş 53 yaşında İzmirli bir deniz sever olarak şu tavsiyemi paylaşayım. 1970’lerin ortalarından itibaren Karaburun Bodrum’da faaliyet gösteren Ergin Pansiyon, kendine has yemekleriyle uğramanız gereken bir mekan. Yöre lezzetli enginarı, kopanesti ve sepet peynirleri ile ünlü. Karaburun Büyük Bodrum Koyu’nda demirleyecek olanlar bu lezzetleri Ergin’in Yeri’nde bulabilir. Enginarın hem kızartması hem de karidesle yapılanı hayli lezzetli. Tarifleri özel. Ayrıca ıspanak otlu börek ve günlük deniz balıkları favori. Donmuş, beklemiş gıda satılmıyor. Kişi başı yaklaşık 100 liraya güzel bir sofra kurabilirsiniz. Diyelim ki teknenizde kalmak istemiyorsunuz, öyle bir durumda müsait ise Yeni Liman’daki balıkçı barınağına bağlanabilirsiniz. Ergin’in Yeri otomobille yarım saat mesafede. Konaklamak isterseniz 16 odalı butik oteli mevcut. İki kişi ortalama 250-300 liraya oda-kahvaltı kalabilirsiniz. Belçikalı bir turisti 1970’lerin ortasında evlerinde misafir ederek pansiyonculuğa başlayan Selanik kökenli Ayvaz ailesinin çalışkan oğlu Ergin, sizleri her zaman güler yüzle karşılayacaktır.

Haberin Devamı

Aslan yürekli kadınlar…