Cumartesi Assos’ta Felsefe 10 yılda 10 kat büyüdü

Assos’ta Felsefe 10 yılda 10 kat büyüdü

19.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

10 yıl önce 25 kişiyle yola çıkan Assos’ta Felsefe’ye bu yıl 250 kişi katılacak. 28 Haziran- 1 Temmuz arasında gerçekleşecek etkinliğin bu yılki teması ise bir dönem Assos’ta yaşamış ve felsefe eğitimi vermiş olan ünlü filozof Aristoteles

Assos’ta Felsefe 10 yılda 10 kat büyüdü

Felsefe Sanat Bilim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Doç. Dr. Örsan K. Öymen’in öncülüğünde gerçekleşen Assos’ta Felsefe etkinliğine yurtdışından ve yurtiçinden öğretim üyeleri, öğrenciler ve felsefe meraklıları katılacak. Aristoteles’in “Politika” başlıklı eserinin inceleneceği etkinlikteki ana tema ise “Aristoteles’te Politika”. Toplantılarda Aristoteles’in siyaset felsefesi ve ahlak felsefesi işlenecek.

Programda konser ve tiyatro da yer alıyor
Doç. Dr. Örsan K. Öymen “Cumhuriyet tarihine baktığınız zaman 10 yıldır düzenli olarak gerçekleşen tek etkinlik. Bu yıl felsefe tarihinin önemli filozoflarından Aristoteles’i işleyeceğiz. ABD, Brezilya, Arjantin ve Avrupa’dan toplam 10 uzman sunum yapacak” diyor.
Etkinlikte ayrıca tiyatro gösterileri de olacak. İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi öğrencileri Antik Tiyatro’da, antik Yunan tragedya ve komedya yazarlarından birer oyun sahneleyecekler. Sofokles’in “Antigone” ve Aristofanes’in “Eşek Arıları” eserleri de sahneye konacak. Ayrıca Antik Tiyatro’da Anne Monika Sommer-Bloch bir keman dinletisi, Stephen Evans bir Homeros okuması gerçekleştirecek.
Öymen “Hem felsefe hem sanat iç içe. Katılım ise her yıl artıyor. Etkinliği ilk kez düzenlediğimizde
25 kişi katılmıştı, şimdi rakam
250’e çıktı” diyor. Ayrıntılı bilgi www.philosophyinassos.org adresinde. Bugüne kadar Assos’ta Felsefe etkinliğinde yapılan konuşmalar, bu yıl içerisinde bir kitap olarak da yayımlanacak.