Cumartesi “Astro Boy” 50 şehirde “uçacak”

“Astro Boy” 50 şehirde “uçacak”

10.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

“Ülker Çocuk Sinema Şenliği” ile 158 sinema salonunda çocuklar “Astro Boy” filmini ücretsiz seyredecek

“Astro Boy” 50 şehirde “uçacak”

Ülker’in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için geleneksel hale getirdiği “Ülker Çocuk Sinema Şenliği” bu yıl üçüncü kez perdelerini açıyor. 17-18 Nisan tarihlerinde Fida Film işbirliği ile gerçekleştirilecek etkinlikte 50 ilde çocuklar “Astro Boy” adlı filmi ücretsiz izleyebilecek.
Bu yıl 200 bin çocuğun yararlanması beklenen sinema şenliği 255 bin çocuğa sinema ile buluşma imkanı vermişti. Son iki yılda şenlik kapsamında Anadolu’da sinemaya giden çocukların oranı yüzde 33’ten yüzde 45’e yükseldi.

Gezici sinemayla daha çok çocuğa ulaşacak
Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker her yıl ulaşılan şehir sayısını artırmaya ve daha çok çocuğa ulaşmaya çalıştıklarını belirtiyor: “Sinema çocukların hayal gücünü geliştirmeleri için çok önemli bir araç. Bu nedenle ‘Ülker Çocuk Sinema Şenliği’ projesini tüm Türkiye’ye yaymaya çalışıyoruz. Gezici sinema TIR’ıyla sineması olmayan il, ilçe ve köylerdeki çocukları da sinemayla tanıştırmayı planlıyoruz. Bu yıl 50 ile ilave olarak Yozgat, Osmaniye, Muş, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Ardahan, Adıyaman, Elazığ ve Kars gibi 10 ile daha gezici sinema ile gideceğiz. Gelecek yıllarda bu noktaların sayısını artıracağız.”

Bir robotun insan olma hikayesi
Osama Tezuka’nın ünlü çizgi kahramanı Astro Boy, animasyon filmleriyle tanınan İngiliz yönetmen David Bowers tarafından beyaz perdeye aktarıldı. Filmin konusu şöyle: Fütüristik Metro City’de yaşayan ve inanılmaz güçlere sahip genç bir robot olan Astro Boy, çevresinden kabul görme isteğiyle bir yolculuğa çıkar. Yol boyunca renkli karakterlerle karşılaşır. Maceraları sırasında insan olmanın keyfini ve duygularını keşfeder. Ardından, ailesinin ve arkadaşlarının tehlike altında olduğunu öğrenir ve süper güçlerine başvurarak sevdiklerinin hayatını kurtarmak için harekete geçer. Astro Boy, kahraman olmanın ne anlama geldiğini de öğrenecektir.