Cumartesi Avrupa’nın yeni fitness trendi

Avrupa’nın yeni fitness trendi

17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Çevre duyarlılığıyla örnek ülkelerin başında gelen İsveç’te başlayan yeni akım “Plogging”, çöp toplayarak koşmayı trendy hale getiriyor.

Avrupa’nın yeni fitness trendi

İsveç’ten başlayarak Avrupa’da yayılan yepyeni bir trend var karşımızda. Üstelik bu defa, keşke bize de sıçrasa bu trend diyoruz... Telegraph’tan BBC’ye yabancı basında da “yeni İskandinav fitness trendi” olarak adını duyuran bu trendin adı “Plogging”. Koparmak, toplamak anlamlarına gelen “pluck” ile “jogging” kelimelerinin birleşiminden oluşan bu trend nedir peki? “Koşu ile çöp toplama işlemini birleştirin, buyrun karşınızda Plogging.

Haberin Devamı

Spor kıyafetinizi giydikten sonra evden çıkmadan yanınıza, bulduğunuz çöpleri atmak için kullanacağınız çöp torbasını, eldiveninizi alıyorsunuz. Tek başınıza ya da grupça koştuğunuz parkta ya da sokakta yerde teneke, şişe, kağıt gibi herhangi bir atık görürseniz onları çöp torbanıza atarak koşunuza devam ediyorsunuz. Üstelik çöpler için eğil, uzan, kalk ya da rotandan uzaklaş derken spor deneyiminizi de çeşitlendirmiş, farklı kaslarınızı çalıştırmış oluyorsunuz. Plogging İskandinavya’dan sonra Fransa, İngiltere ve Tayland gibi ülkelere de yayılmış durumda. Instagram’da #plogging etiketiyle yapılan paylaşımlar trendin yayılmasıyla birlikte artıyor. Koşu ile iyi bir amacı birleştiren ilk trend değil Plogging. Ülkemizde de pek çok amaç için koşan gruplar mevcut. Çevre için koşuya çıkanlar neden olmasın?