Cumartesi Ayakkabılarda tüy bitti

Ayakkabılarda tüy bitti

19.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Her sezon ayakkabı modasını bir şekilde ilginç hale getirmeyi başaran tasarımcılar tuhaflıkta sınır tanımıyor. Sonbahar-kış sezonunun en önemli trendlerinden biri de tüylü tüylü ayakkabılar

Ayakkabılarda tüy bitti

Bu sezonun en önemli ayakkabı trendi, “ayağını sıcak tut” diyen atalarımızı sevindirmek için ortaya çıkmış gibi; tüylü ve kürklü ayakkabılar. Aslında modayı yakından takip edenlerin gözü, tüylü ayakkabılara aşina sayılır. Zira 2013 ilkbahar/yaz sezonu defilesinde, modelleri içi kürklü terliklerle podyuma yollayan Fransız modaevi Celine, o günlerde oldukça konuşulmuş ve terlikler kısa sürede bütün stil ikonlarının gardırobuna girmişti. Görünüşe bakılırsa aradan geçen iki yıl, tasarımcıların tüylü ayakkabılar üzerinde epey düşünmesine sebep olmuş. Çünkü kış sezonunu bu tuhaf ayakkabılarla karşılayan markaların sayısı hiç de az değil: Gucci, Fendi, BCBG Max Azria, Tibi, Dolce&Gabbana, Maison Martin Margiela... Kiminin ucunda zarif ponponlar var, kimi uzun tüylerle yerleri süpürüyor.
Küçük ponponlar ve kürkler
Elbette bu ayakkabıları günlük hayata adapte etmek zor. Zaten metroya binen, yağmurlu bir günde sokakta yürüyen, çocuğunu okula götüren fâni ve normal kadınlar için tasarlanmadıkları da kesin. Bırakınız onları moda haftalarında dikkat çekmek isteyen stil ikonları giysin. Biz Batı’nın espri anlayışını alalım, küçük ponponlar ve kürklerle hayatımıza devam edelim.

Haberin Devamı

ALIŞVERİŞ

Ayakkabılarda tüy bitti

- Karl Lagerfeld’in Fendi için hazırladığı ‘Karlito’ ayakkabılar, kırmızı saçlarıyla çok çılgın. Fiyatı 1200 avro.

Ayakkabılarda tüy bitti

- Camper’ın çok sevilen modellerinden ‘Ambar’ da kürk giydi. Vintage esintili ayakkabıları sevenler için. Fiyatı 449 TL.

Ayakkabılarda tüy bitti

- Kürklü motorcu botlarının modası kolay kolay geçmez. İnci Deri’de 362.90 TL

- Miu Miu’nun 690 avroluk tüy ponponlu stilettoları bu trendi feminen tarafından yakalamak isteyenleri kalbinden vuracak.

KISA KISA

KAPSÜL KOLEKSİYON
Fred Perry, ikonik amfilerin üreticisi Marshall ile işbirliği yaptı. İki İngiliz markanın buluşmasıyla ortaya çıkan kapsül koleksiyonda dört örme polo tişört ve iki ayakkabı modeli yer alıyor.

Sakız adası ilhamlı
Aksesuar markası Third, Royal Academy of Antwerp mezunu
Tuğçe Özocak tarafından kuruldu. Tasarım anlayışını etnik ve modernin beraberliği olarak tanımlayan Özocak, Mehtap Elaidi’nin desteğini yanına alarak önümüzdeki sezon için Sakız Adası’ndan ilham aldığı eğlenceli bir koleksiyon hazırlamış.

Haberin Devamı

Ayakkabılarda tüy bitti

Sevgilisiyle poz verdi
Rihanna’nın Puma için hazırladığı ilk spor ayakkabı koleksiyonu satışa çıktı. Ünlü şarkıcı, markanın klasik Suede modelini 80’lerin punk etkileriyle harmanlayan tasarımın kampanyasında rap’çi sevgilisi Travis Scott ile birlikte poz verdi.