Cumartesi Başımızın üstünde yeri var

Başımızın üstünde yeri var

30.11.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Çocukken annelerimizin zorla taktırdığı bereleri moda tasarımcıları bu sezon baş tacı yaptı. Üstelik bu kadar sevilmelerinin tek sebebi soğuktan koruyor olmaları da değil

Başımızın üstünde yeri var

Sezonlar ve trendler değişince, modaya ayak uydurmanın en pratik yolu aksesuarlardan geçiyor. Çok şanslıyız çünkü bu kışın en havalı aksesuarından zaten hemen hemen hepimizin gardırobunda var: Bere! “Kış gelince bere, atkı, eldiven takılır. Bunun modayla ne ilgisi var” demeyin. Zira çocukken annelerimizin zoruyla taktığımız bereler, bu sezon moda tasarımcıları tarafından baş tacı yapıldı, en şık görünümleri tamamlamak için kullanıldı.

90’lı yılların grunge stiline selam gönderiyor
Ponponlusu, tüllüsü, taş işlemelisi derken berelerde çeşitler de çoğaldıkça çoğaldı. BCBG podyumunda vahşi hayvan desenlerine, Tommy Hilfiger’da kolejli stiline, Kate Spade’de feminen silüetlere eşlik ettiler. Rihanna, Sarah Jessica Parker, Cara Delevingne, Sienna Miller gibi yıldızların favorisi haline geldiler.
Peki ne oldu da moda dünyası birdenbire berelerin kıymetini anladı? Evet, hesaplılar ve kış günlerinde başımızı, kulaklarımızı soğuktan koruyorlar. Ama her zaman estetiğe işlevden daha çok önem veren moda dünyası için bunlar yeterli değil. Asıl sebep, 90’lı yılları andıran neo-grunge stillerin moda sahnesinde yeniden rol almaya başlaması. Yani ilham kaynağınız Nirvana ve Pearl Jam gibi grupların umursamaz halleri olabilir pekâlâ. Tabii kalın örgülerle yaratılan dokuların son birkaç sezondur her detayda karşımıza çıkıyor olmasının da etkisi var. Verdikleri “Nasıl göründüğümü çok takmıyorum” mesajını, biraz da iyi görünmeyen saçları saklayabilme becerilerini işin içine katarsak bereleri sevmemek için hiçbir sebebimiz kalmıyor.

Haberin Devamı

Bere için stil ipuçları

* Berenizi yalnızca salaş stillerle bir arada kullanmak zorunda değilsiniz. Daha feminen bir görünüm yakalamak için onları etekler ve elbiselerle eşleştirmekten çekinmeyin.
* Düz berelere hareket katmanın yolu pullardan ve tüllerden geçiyor. Mağazalarda bulabileceğiniz pek çok farklı model var. Ama elinize iğne iplik alıp kendinize özel bir model yaratmak da iyi fikir.
* Özellikle ponponlu bereler bu kış çok gözde. Ama biraz çocuksu gösterdikleri de gerçek. Sevimliliğin dozunu iyi ayarlamak için ponpon-renk dengesine dikkat edin. Hem pembe hem de ponponlu bir bereyle yedi yaşında gibi görünmeniz olası.
* Sentetik malzemeler saçlarınızın elektriklenmesine ve yağlanmasına, başınızın ise kaşınmasına sebep
olur. Bere alırken yün ya da kaşmirden yapılmış olmasına dikkat edin.

Haberin Devamı

Ünlülerin tercihleri

Başımızın üstünde yeri var

Alışveriş

Yakın arkadaşları

* Atkı: Canlı renkler, kışın soğuk ve kasvetli havasının panzehiri gibi. Accesorize’daki atkı hemen hemen her
şeye uyum sağlar. Fiyatı 59.50 TL
* Eldiven: Uzun, deri eldivenlerin insana kendini film karakteri gibi hissettirdiğine şüphe yok. Ama bu sezon bir değişiklik yapıp siyah yerine yağ yeşili gibi farklı renklere yönelin derim. Roman eldiven 119 TL.
* Gözlük: Ünlülerin bereli fotoğraflarındaki bir ortak özellik dikkatinizi çekti mi? “Kışın güneş gözlüğü takılmaz” diye bir kural olmadığına göre, berenin yarattığı gizemli ve umursamaz havayı güneş gözlüğüyle desteklemekte sakınca yok. Farklı renklerdeki gözlük sapları da yüze renk katıyor. Burberry gözlük 411 TL.

Kısa kısa

Donatella oldu
Lady Gaga, Versace 2014 ilkbahar/yaz kampanyasının yüzü olarak ünlü moda fotoğrafçıları Mert Alaş ve Marcus Piggott’a poz verdi. Gaga uzun sarı saçlarıyla İtalyan modaevinin başındaki Donatella’yı andırdı.

En şık bebekler
Dior, Lanvin gibi ünlü modaevleri,
2 Aralık’ta Paris’te UNICEF yararına düzenlenecek açık artırma için oyuncak bebek tasarladı. “Harika Paris” temasına göre hazırlanan bebeklerin 42 versiyonu var.

Meşhur kostümler içinde
İllüstratör Alexandro Palombo, Simpsonlar’ın sevilen karakteri Marge Simpson’a el attı ve onu gelmiş geçmiş en ikonik kostümler içinde çizdi. Simpson ailesinin aklı başında karakteri Marge’ı Björk, Coco Chanel ya da Kate Moss olarak görmek için humorchic.blogspot.com’u ziyaret edin.