Cumartesi Başkan eşlerinin moda yarışı

Başkan eşlerinin moda yarışı

30.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Hillary Clinton ve Donald Trump ABD başkanlık seçimleri için kıyasıya mücadele ederken, gözler sahneyi onlarla paylaşan eşlerine de çevrildi. Başkan eşi adayları ne giyiyor, mercek altına aldık

Başkan eşlerinin moda yarışı

Biri Slovenya doğumlu eski bir model. Amerika’nın en zengin adamlarından biriyle evlendiği için hayatı Külkedisi masalını andırıyor, yıllardır kusursuz vücuduyla, giydiği kıyafetlerle ve mücevherleriyle çok konuşuluyor. Diğeri ABD’nin 42. başkanı... Şimdi ikisi de başkan eşi olarak Beyaz Saray’a çıkmak için aynı yarışta.

Demokrat Parti’den aday olarak ABD tarihinin seçilme ihtimali yüksek ilk kadın başkan adayı sıfatıyla anılan Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti’nin başkan adayı Donald Trump, 8 Kasım’da yapılacak seçim öncesi birbiriyle yarışırken, eşleri Melania Trump ve Bill Clinton da birbiriyle çekişiyor. Eğer Hilary Clinton seçilirse Bill Clinton “First Gentleman” olarak anılacak ama Melania ile ikisinin fotoğrafını yan yana koyup “Doğru söyleyin, hangisini first lady olarak görmek istersiniz?” diye soran internet şakalarının sayısı hayli fazla. Sebebi ise elbette, Melania Trump’ın fiziksel görünümü.

Eski bir model olan Melania Trump 46 yaşında olmasına rağmen hâlâ 20’li yaşlarındaki modeller kadar fit görünüyor. 1.80’lik boyunu en yüksek topuklu ayakkabılarla daha da görkemli hale getiriyor, hiçbir koşulda saçı ve makyajını sade tutmaya çalışmıyor.

Unutulmayacak bir first lady

Michelle Obama kimi zaman muhafazakarların tepkisini çekse de Jackie Kennedy’den sonra stiliyle en çok konuşulan ABD first lady’si olmuştu. Genç tasarımcıları destekledi, uygun fiyatlı markalar ve canlı renkler giymekten çekinmedi. Dahası, geçtiğimiz hafta düzenlenen Demokrat Parti Kongresi’nde yaptığı konuşma için 30 yaşındaki tasarımcı Christian Siriano’nun hazırladığı mavi bir elbiseyle metalik stilettolar giyerek kolay kolay unutulmayacak bir first lady olduğunu bir kez daha kanıtladı.

Başkan imajından sıyrılmaya çalışıyor

Başkan eşlerinin moda yarışı


ABD’nin 42’nci başkanı Bill Clinton artık ilgi odağı değil. Ancak ne stili ne de karakteriyle kenarda kalmaya niyeti var. Eşinin başkanlık mücadelesindeki her adımını destekleyen Clinton’ın favori tasarımcılarından biri Donna Karan. Tıpkı başkan olduğu dönemlerdeki gibi renkli kravatlar takmayı çok seviyor.

Özel hayatındaki en büyük tutkularından biri golf olduğu için günlük giyiminde golf stilinin yansımaları var. Rahat gömlekler, polo yaka tişörtler, ekose desenleri ve kanvas pantolonlar vazgeçilmezleri. Kendisine en çok, özel dikim takım elbiseler
ve vücuda oturan kesimler yakışsa da seçimlere kadar “başkan” imajından sıyrılmak ve eşini gölgede bırakmamak için
rahat kıyafetlerle karşımıza çıkacak gibi...

Haberin Devamı

Tek rengi seviyor

Genelde tepeden tırnağa tek bir renge bürünen Melania Trump’ın bu yönleriyle Obama’ya benzediğini söylemek mümkün. Zira o da Cumhuriyetçi Parti’nin Ulusal Kongresi’nde yaptığı konuşmada (Michelle Obama’nın yıllar önce yaptığı konuşmayla benzerliği dikkat çekti) giymek için Sırp asıllı genç moda tasarımcısı Roksanda Ilincic imzasını taşıyan beyaz bir elbiseyi tercih etti.

Stil danışmanıyla çalışmak yerine kendi seçimlerine güvendiğini söyleyen Trump’ın favori tasarımcıları arasında Michael Kors, Roland Mouret, Thierry Mugler, Valentino var.

Yazarlar