17.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:
Şef Kurtuluş Çehreli’nin yazdığı kitapta 250 tarif yer alıyor. Çorbalar, paparalar, salatalar, yemekler ve tatlılar olarak ayrılan tariflerle yeni tatlar da keşfedebilirsiniz.
YAPILIŞI: Ekmeği rondadan geçirip ufaltın. Hamur kabında ekmek ufağı, un, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay bardağı sıvı yağ ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Soğanı küp küp doğrayarak, sıvı yağda soteleyin. İçine nohutları atıp, 1 çay bardağı su ekleyin, salçayı ilave ederek pişirin. Hamurdan bezeler yapıp, tatlı tabağı büyüklüğünde açarak krep tavasında önlü arkalı pişirin. Pişirdiğiniz hamurları 3x3 genişliğinde kesip, servis tabağının içine dizin. Üzerine pişirdiğiniz nohutu dökerek, yayın. Tabağın yan tarafına sarımsaklı yoğurdu ekleyin. Üzerine tereyağında sotelediğiniz pul biberi döküp, süsleyerek servis yapın.
l 1 adet bayat ekmek l 1.5 su bardağı haşlanmış nohut l 1 adet soğan l 1 kase yoğurt l 5 diş sarımsak l 1 su bardağı un l 2 çorba kaşığı yer fıstığı l 1 çay bardağı sıvı yağ l 1 çorba kaşığı tereyağı l 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber l 1 çorba kaşığı salça l 1 tatlı kaşığı tuz