Cumartesi Bayram tatilcilerine tavsiyeler

Bayram tatilcilerine tavsiyeler

19.09.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Okullar açılmadan önce bayram tatilini fırsat bilip yolculuğa mı çıkacaksınız? İster haftalar önceden plan yapmış, ister son dakika tatile çıkmaya karar vermiş olun, paylaşacağım öneriler mutlaka işinize yarayacaktır

Bayram tatilcilerine tavsiyeler

YOLA ÇIKMADAN...

Haberin Devamı

Tatil sitelerinden, indirimlerden yararlanın

- Henüz tatil planı yapmadıysanız elinizi çabuk tutmanızda fayda var. Son dakika indirimlerine göz atabilirsiniz. Skyscanner, tatilsepeti ve tatilbudur gibi pek çok internet sitesinde indirimli otel ve tatil kampanyalarını bulabilirsiniz. Ayrıca tur şirketleri de bayram
tatili için plan yapacaklara özel fiyatlar sunuyor. 0-6 yaş grubu çocuklar ücretsizken 6-12 yaş çocuklar için de özel indirimler mevcut.

- Eğer yurt dışına gitmek istiyorsanız vize işlemlerinden dolayı vazgeçmeyin. Vize süreci uzun sürüyor olabilir ancak vizesiz de gidebileceğiniz pek çok ülke mevcut. Çocuk dostu şehirler Belgrad, Batum, Cape Town ya da St. Petersburg’u yaz bitmeden ailece görebilirsiniz.

Haberin Devamı

- Çocuklar tabletten film izlemeye ve oyun oynamaya bayılıyor. Ayrıca bayramda da aile büyükleri ve dostlarınızı arayarak telefonla görüşecekseniz internet ve telefon paketinizi gözden geçirmenizde fayda var. Seyahate çıkmadan yurt dışı için avantajlı paketlerden edinebilirsiniz.

YOLDA...

Gümrükte ya da havaalanında sefil olmayın

- Havaalanları tatile gidenlerle dolup taşacağı için normalde alanda bulunmanız gereken saatten en az yarım saat daha erken alana gidin. Hem park yeri bulmak zor olabilir hem de check-in kuyruğunda daha uzun süre beklemeniz gerekebilir. Online check-in yaparak ve yurt dışı çıkış harcınızı banka aracılığıyla önceden ödeyerek alanda bekleme sürenizi azaltabilirsiniz Böylece çocuklar daha az sıkılmış olur.

- Bayram tatilinde yoğun seyahatlerden dolayı uçakların rötar yapma ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerek. Akıllı telefon kullanıyorsanız uçakların iniş kalkış saatlerini ve rötar sürelerini gösteren uygulamaları indirebilirsiniz.

- Eğer araçla yurt dışına gidiyorsanız gümrük ve pasaport kontrolleri sırasında arabada uzun süre bekleme ihtimaliniz olduğunu hatırlatırım. Bu durumu çocuklara önceden anlatmakta fayda var.

Yolculukta oyuncak şart

- Alanda ya da arabada beklemek zorunda kaldığınızda ufaklıklar sıkılmasın diye çantanıza UNO gibi tüm ailenin oynayabileceği kağıt oyunları, boya kitapları ve kalemler, aktivite kitapları
ya da çıkartmalı kitaplardan koyabilirsiniz. Evde isim-şehir, adam asmaca ya da benzer oyunlar için kendinize özel kağıtlar hazırlayıp bunları yanınıza alabilirsiniz. Araba ile yolculuklarda çocuk koltuğunun önüne takılabilen çanta şeklinde masalar hem tüm oyuncakları topladığı için hem de gerektiğinde yemek yemek ya da boyama yapmak için kullanıldığından oldukça pratik. Biz Imaginarium’dan satın almıştık. Minik parmak kuklaları da alanda ya da arabada beklerken hayat kurtarıcı oluyor.

Haberin Devamı

- Gideceğiniz şehirle ilgili çocuk ve gezi kitaplarını yolda birlikte okuyabilirsiniz. Bu çocuğunuzda hem merak uyandıracak hem de gideceği yer
ile ilgili bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır.

VARINCA...

Yerleşmeden tatile başlayın

- Bayram tatili nedeniyle gideceğiniz yer kalabalık olabilir. Bu nedenle, eğer otelde yemek yemeyecekseniz gitmek istediğiniz restoranda yerinizi ayırtmakta fayda var. Karnı acıktığı için huysuzlanan çocuklarla restoran kapısında beklemek pek de keyifli olmayacaktır.

Haberin Devamı

- Otellerde de bayram tatili sebebiyle yoğunluk olacaktır. Bu nedenle otele vardığınızda hemen odanıza giriş yapamayabilirsiniz. Küçük bir çantada mayo ve deniz kenarında size lazım olacak eşyaları tutun ve bunu bavulunuzun en üstüne koyun. Bu çantayı alıp önce denize ya da havuza gidebilir, çocuklarınızın bu bekleyiş sırasında sıkılmasını engellemiş olursunuz. Şehirde gezmeye çıkacaksanız otele eşyalarınızı bırakıp şehri keşfetmeye başlayın, yakındaki bir restoranda yemek yiyebilir daha sonra check-in işlemlerinizi tamamlarsınız.

Yanınıza sağlıklı atıştırmalıklar alabilirsiniz

Miniklerin her zaman havaalanında ya da arabada seyahat ederken karnı acıkır. Havaalanında yiyecek içecek pahalı malum, arabayla giderken de sık sık mola vermek olmaz. Bu nedenle meyve, ceviz, fındık, badem gibi sağlıklı atıştırmalıklar, meyveli yoğurt, ev yapımı kek, poğaça ya da sandviç gibi yiyecekleri termal özelliği olan çantalarda yanınızda taşıyabilirsiniz. Bunları yolculuk için birlikte hazırlamak da ayrıca bir keyif.