Cumartesi Belalı aşk

Belalı aşk

15.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Elena Ferrante son dönem dünya edebiyatının gündemini sadece romanlarıyla değil, mahlas kullanması ve kimliğini gizli tutmasıyla da değiştiriyor.

Belalı aşk

BELALI AŞK
Elena Ferrante
Çev: Meryem Mien Çilingiroğlu Everest Yayınları / 14 TL
Elena Ferrante son dönem dünya edebiyatının gündemini sadece romanlarıyla değil, mahlas kullanması ve kimliğini gizli tutmasıyla da değiştiriyor. Gerçek kimliği üzerine New York Times’ın başını çektiği birçok gazetede tahmin haberleri çıksa da Ferrante, sadece kitaplarıyla anılmayı hak eden bir yazar. Bundan dokuz yıl önce ilk kez Türkçeye çevrilen “Belalı Aşk”, Everest Yayınları tarafından tekrar basıldı. Roman 40’lı yaşlarındaki başkarakter Dealia’nın annesini kaybetmesiyle açılıyor ve kendi varoluşunu sorgulamasıyla şekilleniyor.

Haberin Devamı

İNSAN FOTOĞRAFI ÇEKMEK İÇİN BU KİTABI OKUYUN
Hanry Caroll
Çev: Sedef Özge / Remzi Kitabevi / 35 TL
Fotoğrafçı ve yazar Hanry Caroll insan fotoğrafları çekerken farklı yaklaşımlar benimsemiş
50 usta fotoğrafçıya yer veriyor.

BİTLİS VE MUŞ
Richard G. Hovannisian
Çev: Zülal Kılıç
Aras Yayıncılık / 26 TL
Ünlü tarihçi Richard G. Hovannisian’ın derlediği kitapta antik çağlardan 20. yüzyıla kadar Bitlis ve Muş’un tarihinin yanı sıra Ermenilerin siyasi, kültürel ve dini mirasları inceleniyor.

BERBER
Tayfun Pirselimoğlu
İletişim Yayınları / 21 TL
Yönetmen ve senarist Tayfun Pirselimoğlu’nun üçüncü kitabı “Berber”, bir kara roman. Pirselimoğlu bir katilin, uzun bir kıyametin ve karanlık bir kuytunun hikayesini anlatıyor.

Yazarlar