Cumartesi Bembeyaz dişler

Bembeyaz dişler

09.06.2001 - 00:00 | Son Güncellenme:

Kendi mamasının yanı sıra sahibinin yemeklerinden de yiyen evcil hayvanlar, diş ve dişeti problemleri nedeniyle acı çekebiliyor. Onların dişini fırçalama görevi de sahiplere düşüyor

Bembeyaz dişler

Bembeyaz dişler

Kendi mamasının yanı sıra sahibinin yemeklerinden de yiyen evcil hayvanlar, diş ve dişeti problemleri nedeniyle acı çekebiliyor. Onların dişini fırçalama görevi de sahiplere düşüyor

Evde beslenen ev hayvanlarının da dişleri çürür mü? Dişeti sorunları nedeniyle acılar içinde kıvranırlar mı? Mümkün olduğunca erken önlem alınırsa, hayvanlarda dişeti hastalıkları engellenebiliyor. Aksi takdirde dişeti problemleri hayvanınızın acı çekmesine, hatta kalp ve böbrek hastalıklarına yakalanmasına neden oluyor.

Özel mamayla besleyin
Çürüklere gelince... Hayvanların dişleri de çürüyor ama insanlara kıyasla bu duruma çok seyrek rastlanıyor. Zira hayvanlar için özel olarak hazırlanan mamalar, çürüğe neden olabilecek şekerler içermiyor. Bu yüzden veterinerler hayvanların kendileri için özel olarak hazırlanan mamalarla beslenmesi gerektiğini belirtiyorlar.

Ağız kokusu kader değil
Kedi ve köpeklerde ağız kokusunu pek çok kişi normal kabul ediyor. Oysa kötü ağız kokusu, tıpkı insanlarda olduğu gibi hayvanlarda da bir sağlık problemine işaret ediyor. Dişlerde tartar birikmesi, kötü kokuya neden olduğu gibi, dişeti sorunlarının ortaya çıkma olasılığını da artırıyor.

Köpekler de tel takar mı?
Pek çok köpek, çiğneme esnasında bir problem yaratmayacak düzgünlükte dişlerle doğuyor. Ancak bazı durumlarda, köpeğin ağzını düzgün bir şekilde açıp kapaması için dişlerinin düzeltilmesi gerekebiliyor. Bu durumdaki köpekler için özel olarak diş telleri tasarlanmış. Köpeklerin insanlar gibi estetik kaygıları olmadığından, onlara bu telleri kabul ettirmek, küçük kızınıza diş teli taktırmaktan çok daha kolay.

Dişlerini düzenli fırçalayın
Evcil hayvanların diş problemlerine savaş açmak, sahiplere düşüyor. Piyasada hayvanlar için özel olarak hazırlanmış diş macunları ve fırçalar satıyor. İlk adım olarak bunları satın alın ve veterinerinize danışarak, ev hayvanınızın ağız ve diş sağlığı için gereken adımları atın.

Mutlu anlarınızı belgeleyin
Hemen bugün bir albüm satın alın ve ailenizin bir üyesi olarak kabul ettiğiniz ev hayvanınızla beraber olduğunuz fotoğrafları bu albüme yerleştirin. Böylece, ondan ayrılsanız bile, bu albüm sayesinde onu anabilirsiniz.




CUMARTESİ