Cumartesi Beş usta aynı sihirli sahnede

Beş usta aynı sihirli sahnede

19.04.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü beş sihirbaz ilk kez aynı sahneyi paylaşıyor. Dev illüzyonistler bu sıralar Maslak TİM Center’da seyirciyle buluşuyor

Beş usta aynı sihirli sahnede

Havada uçan kadınlar, testereyle ikiye bölünen insanlar, kuklayken aniden “canlanan” bir Charlie Chaplin, karnından dev bir makas geçen kız, dokunduğu her yerden bozuk para çıkaran bir usta...
Dünyanın en önemli beş sihirbazının ilk kez aynı sahneyi paylaştığı Maslak TİM Center’dayız. “Stars of Magic”, yani “Sihrin Yıldızları” isimli inanılmaz şovu izlerken bir anda büyülü bir alemde buluveriyoruz kendimizi. Las Vegaslı Jeff McBride ve Kevin James, Londralı Lee Alex, Milanolu Erix Logan ve Brükselli Aaron Crow nefesleri keserek bu sihirli dünyada hiçbir şeyin “imkansız” olmadığını gösteriyorlar adeta...
İlk kez Türkiye’de bir araya gelen sihirbazlar ve organizasyonun mimarlarıyla gösteri öncesi sohbet etme fırsatı yakalıyoruz. Organizasyonun lojistik sponsoru DHL’in Satış-Pazarlama Müdürü Ufuk Kaçar, yurt dışından 10 ton ağırlığında malzeme getirildiğini söylüyor. Prodüktör Tamer Kurter ise bu dev isimleri bir araya getirmenin iki yıllarını aldığını anlatıyor.
İşin bir de sosyal sorumluluk ayağı var. Böbrek Vakfı’ndaki hasta çocuklarla kimsesiz çocukları ziyaret eden sihirbazlar, onları özel gösterilerle güldürdü, sihir öğretti ve “sihirli oyuncaklar” verdi. Siz de izlemek isterseniz elinizi çabuk tutun ve Biletix’e başvurun. Son gösteriler bugün ve yarın...

Haberin Devamı

“David Copperfield’e oyun sattım”

Kevin James
Bana “Sihrin Charlie Chaplin”i diyorlar. Şovlarımda komediyle sihri mutlaka birleştiriyorum. İnsanları güldürmek hoşuma gidiyor.
Şovlarımda sürprizler de var. Bugüne kadar 57 ülke dolaştım. Ancak ilk kez Türk seyircinin karşısındayım.
David Copperfield için geliştirdiğim bir oyun var. Mesela kendi şovumda “havada uçuşan gül” gösterisini ona da vermiştim. Bir de sahnede kar yağmasını sağladığım illüzyonu ona öğrettim.
İnsanların daha önce görmediği şeyleri yapmaya çalışıyorum. Bazen sahnede önceden planlamadan da komik şeyler oluyor.
Yıllar önce boşandım ama merak etmeyin, karımı kesmedim.

“Dünyanın en hızlı ellerine sahibim”

Jeff McBride
İstanbul’da olmak büyük mutluluk. 20 yıl Las Vegas’ın önemli kumarhanelerinde çalıştım. Şimdi dünyayı dolaşıyorum.
Bana “Yaşayan Efsane” diyorlar. Ayrıca “Guinness Dünya Rekorlar Kitabı”na dünyanın en hızlı ellerine sahip sihirbaz olarak girdim. Çok ödül aldım. “The Magic Castle” olarak bilinen illüzyonistler cemiyeti tarafından “Yılın Sihirbazı” seçildim. Bu “Sihirbazların Oscar’ı” olarak görülüyor.
Las Vegas’ta kurduğum “Sihirbazlık Okulu”nda profesyonel illüzyonister yeiştiriyorum.
İllüzyon insanlara hiçbir şeyin imkansız olmadığını öğretiyor. Bizi hayatta kısıtlayan tek şey aslında kafamızdaki kalıplar ve önyargılar.
Eşimle birlikte sahneye çıkıyorum. O aynı zamanda insanların düşüncelerini okuyabiliyor. Anlayacağınız, ne düşündüğüme çok dikkat etmeliyim.

Haberin Devamı

“Evde bir şey kaybolunca benden bilirler”

Aaron Crow
İnsanlar gösterilerimin farklı olduğunu söylüyor. Ben diğer sihirbazlar gibi sahnede büyük kutuları kullanmıyorum mesela. Genellikle yay ve ok gibi ufak tefek cihazlar kullanıyorum. Gösteri sırasında çoğu zaman izleyicilerden birilerini yanıma alıyorum.
5 yaşındayken beni bir fare ısırdı. O andan itibaren korkularımla yüzleşmeye karar verdim. Şovlarımda tehlikeli işler yapıyorum. Gözüme mum damlatıyorum mesela. Çok sık yaralandım.
Türkiye’ye üçüncü gelişim. İlk kez beşimiz aynı sahnedeyiz. Biz zaten arkadaşız.
Çocukları çok seviyorum. İstanbul’daki hasta ve kimsesiz çocuklar için de göseteri yapma fırsatı yakalamış olmamız çok güzel.
İki oğlum var. Evde bazen bir şeyler kaybolunca benden biliyorlar.

Haberin Devamı

“Sihir hasta çocuklara umut oldu”

Lee Alex
Bu yıl 25’inci sanat yılımı kutluyorum. Ayrıca 40’ıncı yaş günümü de kutlayacağım. Daha önce dört-beş kez İstanbul’a geldim ama ilk kez burada seyirci karşısına çıkıyorum.
Bir sihirbazla ilk kez karşılaşmam 2 yaşında, bir Noel kutlamasında oldu. Çok korkmuş, ağlamıştım ama ertesi yıl Noel’de sihirbazla birlikte sahneye çıktım. Öyle başladım bu işe. 15 yaşından beri profesyonel olarak sihirbazlık yapıyorum.
Bu kadar ünlü olacağım aklıma gelmezdi. İstanbul’da hasta ve kimsesiz çocukları ziyaret ederek onlara özel gösteriler yaptık. Onların avuçlarına “sihir” yerleştirdim. Bunun avuçlarındaki “umut” olmasını istedim. Eğer ellerinde bir sihrin olduğuna inanırlarsa umutları da olur.

“Şovumdaki dev makası kaçırmayın”

Haberin Devamı

Erix Logan
İstanbul’a birkaç kez geldim. İlk kez beş arkadaş aynı sahnedeyiz. Bu benim için çok heyecan verici.
Hasta ve yetim çocukları ziyaret etme gibi organizasyonun sosyal sorumluluk yönü çok etkileyici. Ben sık sık hastaneleri ziyaret eder çocukları güldürmeye, onları eğlendirmeye çalışırım zaten. Onları güldürebilmek çok güzel bir duygu. İstanbul’daki çocuklarla buluşmuş olmaktan dolayı da çok mutluyum.
Şovumda genellikle dev bir makas kullanıyorum. Bu makasla pek çok şey yapıyorum. İnsanlar bunu kaçırmamalı.