Cumartesi Beyaz pistlere renkli şıklık

Beyaz pistlere renkli şıklık

10.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Soğuyan havalarla birlikte kayak merkezleri de dolmaya başladı. Kayak modasının hakimi ise canlı renkler ve mont-pantolon kombinasyonları

Beyaz pistlere renkli şıklık

Soğuk hava ve kar metropolleri bile kayak kıyafetiyle gezmeyi gerektirecek hale sokarken, kayakseverler için de dağa çıkma zamanı geldi. Dağ stilinin son yıllardaki belirleyicileri işlevsellik ve şıklığı bir araya getiren kıyafetlerle teknolojik özellikler şüphesiz. Ancak özellikle renk konusunda öyle belirgin bir değişim var ki fark etmemek mümkün değil.

Feminen gösteren dar formlar
Türkiye’de uzun yıllar boyunca tercih edilen kırmızı, beyaz gibi renklerdeki tulumlara demode gözüyle bakılıyor. Çünkü artık karşımızda rengarenk pantolon-ceket kombinasyonları var. Turuncu, mavi, sarı, pembe ve yeşilin canlı tonlarıyla bembeyaz karlar üzerinde şıklık slalomu yapan kayakseverler, hem kıyafetlerde hem de aksesuarlarda geometrik desenlerin etkisiyle stillerini daha çarpıcı hale getirecek. Kadınlar için silüeti daha feminen gösteren dar formların pistlerde birinci olduğunu söylemek yanlış olmaz. Fit formlar erkekler için de öne çıksa da snowboard’cuların tercihi her zaman olduğu gibi hareket özgürlüklerini kısıtlamayan bol modeller.

Haberin Devamı

Alışveriş

Daha da çarpıcı olmak isteyenlere

* Hollywood yıldızlarının da çok sevdiği Rubberduck, şehirdeki karlı havaların da*kurtarıcısı olacak. Metalik pembe botun
fiyatı 319 TL.
* Bernhard Willhelm’in Mykita için tasarladığı Gold Model gözlükler, efsane kayak şampiyonu Franz Klammer ve ünlü dağcı Reinhold Messner’den esinlenerek tasarlanmış. Kayak merkezlerinin öğleden sonra partilerinde hava atmak isterseniz fiyatı 1.554 TL.
* Fendi’nin gözleri bu defa kayak montlarının üzerinde. Çarpıcı görünümünün yanı sıra fonksiyonellikten de ödün vermeyen ceket 2.205 avro.

Beyaz pistlere renkli şıklık

Kayak kıyafeti alırken nelere dikkat etmeli?

* Nefes alabilirlik: Yılda yalnızca birkaç gün kayıyorsanız sizi kuru ve sıcak tutacak kıyafetler yeterli. Düzenli olarak kayacaksanız, öncelikle ekipmalarınsu geçirmezlik ve nefes alabilirlik değerlerinin yüksek olmasına dikkatedin. Etiketlerdeki 1000, 5000, 10000 mm gibi sayılar koruma özelliklerini ifade eder, rakam yükseldikçe koruma artar.
* “Melek kanadı” fermuarlar: Çıkarılabilir polar astarlı, bol cepli ve fermuarlı montlar farklı koşullara ayak uydurarak dağda hayatınızı kolaylaştırır. Örneğin kayak montlarının kol altındaki “melek kanadı” denen fermuarlar kayak yaparken rahat hareket etmenizi sağlayacaktır.
* Su geçirmez cepler: Eğer kayak yaparken cep telefonu gibi elektronik aletleri yanınızda taşımak istiyorsanız ceplerinizin su geçirmez olmasına özen gösterin. Kıyafetler genelde dikiş yerlerinden su alır, bu yüzden kapalı dikişle üretilen modeller tercih edin.
* UV korumalı gözlükler: Kayak sırasında kırılıp çizilebilecek, normal güneş gözlüklerinden uzak durun. “Goggles” adı verilen UV korumalı gözlükler ideal.
* Termal giysiler: Çok üşüyen bir yapıya sahipseniz yün karışımlı içliklerden, terlemeye müsait bir yapınız varsa “dry” etiketli termal içliklerden alın. Günlük hayatta kullanılan çoraplar da dağda sizi ısıtmaya yetmez. Termal özelliği olan çoraplardan edinmek şart.

Haberin Devamı

Kısa kısa

Bir kez daha Gigi

Son zamanların en çok dikkat çeken modellerinden Gigi Hadid, 15 yaşından beri yüzü olduğu Guess’in 2015 ilkbahar-yaz kampanyası için de seçimi oldu. File elbiseler, floral ceketler ve jean’ler içinde poz veren 19 yaşındaki model, Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafla markanın kurucusuna özel bir teşekkür yollamayı da ihmal etmedi.

Haberin Devamı

Efsane güzelle yeni kampanya
Kozmetik markalarının Hollywood yıldızlarıyla işbirliği yapması artık çok alışıldık. Max Factor ise işi bir adım öteye taşıyarak, 52 yıl önce ölen bir yıldızı marka elçisi ilan etti. Anlaşılan, yıl boyunca markanın reklam kampanyalarında göreceğimiz Marilyn Monroe, güzelliğiyle
daha uzun yıllar dünyaya ilham verecek.