Cumartesi Bilgisayar tamircisinde İngilizce pratiği

Bilgisayar tamircisinde İngilizce pratiği

02.03.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kadıköy’de altı ay önce bir İngiliz ve Türk çift tarafından açılan Bits&Bites’ta üç hizmet bir arada veriliyor: Bilgisayar tamiri, kafe ve İngilizce pratik

Bilgisayar tamircisinde İngilizce pratiği

Kadıköy’de ilginç bir bilgisayar tamircisi açıldı. Bits&Bites adlı bu mekanda bir yandan bilgisayarınızı İngiliz bilgisayar mühendisi Steev Jones’a emanet edip bir yandan da kahvenizi yudumlamanız mümkün. Mekan şimdi de İngilizcesini pratik yaparak geliştirmek isteyenleri de ağırlıyor.
Kadıköy’deki Yoğurtçu Parkı’nın karşısında bulunan Bits&Bites ilk zamanlarda özellikle Kadıköy civarında yaşayan yabancılar için popüler bir mekan olmuş. Şimdi İstanbul’un çeşitli bölgelerinden yabancılar bilgisayarlarıyla ilgili problemleri kendi dillerinde anlatabildikleri için Steev Jones’a emanet etmeye başlamış. Steev Jones’un bilgisayarlardan, eşi Neşe Jones’un da kafeden sorumlu olduğu Bits&Bites, oyun karakterlerinden yapılmış kurabiyeleri ve dekorasyonuyla küçük ama sıcak bir mekan.
Bits&Bites üç hafta önce başlattığı İngilizce Pratik etkinliğiyle de İngilizce’sini geliştirmek isteyenleri ağırlıyor. Belirli bir ücret karşılığında Steev Jones ve anadili İngilizce olan arkadaşları cumartesi öğleden sonraları isteyenlerle iki saat boyunca her konuda İngilizce sohbet ediyorlar. Bir yandan da açık büfe kahve, çay ve pasta servisi yapılıyor.

Haberin Devamı

“Dil okulları tavsiye etmeye başlamış”

Neşe Jones
“Steev Türkiye’ye geldiğinden beri öğretmenlik yapıyordu ama asıl mesleği bilgisayar mühendisliği olduğu için aslında kendi işini yapmak istiyordu. Mesleğini yıllardır yabancı arkadaşlarımızın bilgisayarlarını evde tamir ederek bir nevi yapıyordu ancak zamanla eve gelen bilgisayarların sayısı artınca burayı açmaya karar verdik. O günden beri İstanbul’da tanımadığımız pek çok yabancı buraya gelmeye başladı. Gelenlerin ilk söyledikleri şey “Ne güzel, sonunda kendi dilimizi konuşan bir teknik adamımız oldu” oluyor.
Ayrıca bu bölgede yaşayan komşularımız ve bizi duyanlar da sadece İngilizce konuşmak için buraya gelmeye başladılar. Daha sosyal bir etkinlik olması düşüncesiyle de cumartesi günlerini İngilizce pratiğe ayırdık. Küçük bir ücret karşılığında iki saat İngilizce pratik yapıyorlar çay ve ikramlarımız eşliğinde. Civardaki dil okullarından da gelenler oluyor. Hatta tavsiye edenler bile oluyormuş artık.”

Haberin Devamı

“Ders değil sadece sohbet ediyoruz”

Steev Jones
“İngilizce pratiği sadece ben yapmıyorum. Değişik ülkelerden gelmiş ve burada öğretmenlik yapan arkadaşlarım da geliyorlar. Doğal olarak İngilizce konuşup sohbet ediyoruz. İngilizce pratik yapmak isteyenler için güzel bir ortam. İngilizce’nin farklı aksanlarını da duyuyorlar ve bu onlar için önemli. Özellikle belirtmek isterim ki belli bir ders planı yok. Öğrencilerin devam zorunluluğu da yok çünkü bu bir ders değil, sadece İngilizce sohbet ediyoruz.
Örneğin iki hafta önce bir Avustralyalı, bir Kanadalı ve bir İngiliz vardık burada. Bir hafta iki öğretmen, beş öğrenci de olabiliyor, bir sonraki hafta dört öğretmen iki öğrenci de. Gelenler istedikleri konularda konuşabiliyorlar ve güzel bir sohbet ortamı oluyor. Herkesin İngilizce konuştuğu sıcak bir ortam, bu yüzden hiç bilmeyenleri cumartesi günleri yaptığımız bu sohbete kabul edemiyoruz. Orta seviye ve üzerini veya iş İngilizcesi konuşmak isteyenleri kabul edebiliyoruz.”