Cumartesi Bitmeden yetişin

Bitmeden yetişin

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

GAIA Gallery yarın akşama dek dünyaca ünlü feminist aktivist sanatçı grubu Guerrilla Girls’ü ağırlıyor.

Bitmeden yetişin

Bitmeden yetişin

Haberin Devamı

Aktivist sanatçılardan...

GAIA Gallery yarın akşama dek dünyaca ünlü feminist aktivist sanatçı grubu Guerrilla Girls’ü ağırlıyor. Topluluk bu sergilerinde, 1986 yılındaki kampanyaları “Avrupa’da durum daha da mı vahim?”e dönüş yaparak Avrupa müzelerindeki çeşitlilik kavramını gündeme getiriyor. 2016 yılının yaz aylarında Guerrilla Girls’ün 383 Avrupa müze direktörüne mektup yazarak çeşitlilik konusunda sordukları 14 soru ve cevapları serginin merkezinde yer alıyor.

Mutlaka görün

Müzede üçü bir arada

PERA Müzesi sanatseverleri Suna ve İnan Kıraç Vakfı koleksiyonlarıyla oluşturulan “Kesişen Dünyalar”, “Anadolu Ağırlık ve Ölçüleri” ve “Kahve Molası” sergilerini görmeye davet ediyor. Sergilere yetişkinler için Mert Fırat’ın, çocuklar içinse Meltem Cumbul ile Yekta Kopan’ın seslendirdiği, ücretsiz sesli rehber eşlik ediyor. Yaz sezonunda görülecek sergiler azalmışken kalıcı koleksiyon sergilerini keşfetmenin tam sırası.

Haberin Devamı

Taze açılıyor

BÜYÜKADA’da bulunan Adalar Kültür Derneği bu akşamdan itibaren Adalı ressamların sergisini ağırlıyor. Zeki Faik İzer, Sabri Berkel, Mıgır Ardan’ın içinde yer aldığı 45 ressamın eserlerinin bulunduğu “72. Geleneksel Adalı Ressamlar Sergisi” bu geleneği tanımak için ideal. İki kısımdan oluşan sergi 26 Ağustos’a dek devam edecek.